Camperplaatsen iPhone-app is de weg kwijt

Camperplaatsen is een nieuwe iPhone-app waarmee je camperplaatsen in Europa kunt vinden. Maar een aanrader is de app nog niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

camperplaatsen icoonCamperplaatsen is een nieuwe Nederlandse app voor mensen die de komende maanden met de camper op stap willen. Geen kampeerplaatsen in het algemeen dus, maar plaatsen waar je met de camper kunt staan. Meer dan 10.000 camperplaatsen in heel Europa belooft de maker. Mis je er eentje, dan kun je die op verzoek laten toevoegen. De app is gratis en dat is terecht, want Camperplaatsen straalt nog niet de professionaliteit uit van de ANWB Campinggidsen. Sterker nog: de app is op dit moment nog helemaal geen aanrader. We waarderen het als zelfstandige ontwikkelaars de moeite nemen om een app te maken, maar je moet toch wel een béétje zelfkritisch zijn voordat je je maaksel in de App Store dumpt.


Neem bijvoorbeeld de camperplaatsen die in de app aanwezig zijn. Camperplaatsen belooft 10.000 stuks te hebben, verdeeld over heel Europa. Maar als je in Nederland je camper kwijt wilt, kun je volgens deze app maar in twee provincies terecht: Groningen en Friesland. Als je doorklikt naar deze provincies blijken er alleen in Groningen twee camperplaatsen te vinden. In Friesland grijp je mis. Dat geldt ook voor een aantal grotere regio’s, zoals Duitsland: geen enkele camperplaats te vinden.

Zoek je een betere camper-app? Camperplaats (zonder -en) is een betere app, die we in een apart artikel hebben besproken.

camperplaatsenTwee andere ergernissen aan deze app, die duidelijk nog niet helemaal af is: Camperplaatsen crasht regelmatig en als je dan de app weer opstart, kom je terecht op het openingsscherm. De meeste apps tonen op het openingsscherm informatie die je het meest nodig hebt, zoals een navigatiemenu of (in dit geval) een overzicht van camperplaatsen in de buurt. De app Camperplaatsen niet: die schotelt je telkens hetzelfde lijstje met vier ‘aanbevolen bedrijven’ voor. Verder in de app: een Campertracker om de camper terug te kunnen vinden op het kampeerterrein, een tabblad Reviews (zie hiernaast) waarvan de bedoeling onduidelijk is en een Meer-menu met items waar je niet snel een tweede keer gaat kijken. Je vindt er linkjes naar de Facebookpagina, een aanmeldformulier voor de nieuwsbrief en wat andere informatie. Bijna alles wordt ingelezen via een ingebouwde browser, zodat het laden van het contactformulier een seconde of tien duurt. Het betekent ook dat je op vakantie met deze app moet zorgen dat je een flinke roamingbundel hebt. Ook op dat punt is er niet goed over de app nagedacht.

Voorlopig toch maar de ANWB Campinggidsen downloaden dus. Dat kost een paar euro, maar dan heb je tenminste wel een app die werkt. iCulture-lezer @simonhania tipt als goede aanrader ook de app Camperplaats (enkelvoud) van het NKC (de Nederlandse Kampeerauto Club). Die is gratis voor een deel van de database. De volledige versie – met offline kaarten – kan voor €5,49 worden vrijgekocht (gratis voor NKCleden).

Downloaden: Camperplaatsen (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 mei 2013 om 15:07
Onderwerp
Categorie
Reizen

Reacties: 13 reacties

  1. Niet helemaal wakker toen je keek zeker. De app is gratis om uit te proberen met een beperkte hoeveelheid data. Je krijgt pas alles als je betaald of lid bent. En alle data is lokaal te downloaden dus roamingbundel is echt niet nodig!

  2. Deze app gaat (voorlopig?) nergens over. Nkc app is perfect.

  3. Zie het nu ook inderdaad. Sorry, het is dus inderdaad een andere app waar ik het over had dan diegene die hier genoemd wordt.

  4. Ik heb de afgelopen week de app van de NKC gedownload (volledige versie) Ziet er prima uit. Wij gaan komende week op vakantie, dus dan komt onze praktijktest.!

  5. Komt er ook een artikel over de camperplaats app van de NKC? deze is namelijk erg mooi en ik dacht heel even dat de review van de goede app was, ik snapte de slechte recensie in eerst instantie ook niet, maar het ging dus om een andere app.

  6. Ik heb zelf de app ook bekeken en contact gehad met de maker. Voordat ik een kritische noot geef wil ik toch even het verhaal van de andere kant horen: de camperplaatsen worden op dit moment geladen in een database, daarom is het nog leeg. Even geduld dus…

  7. Best wel gnadeloos wat hier gebeurt. als ik het correct zie is de app nog niet eens een dag online…kan het zijn dat de developers een foutje hebben gemaakt. Mij lijkt het alsof ze per ongeluk de app online hebben geplaatst, dat betekend toch niet dat je de app meteen op de brandstapel moet gooien…??? geef de developers de tijd, misschien updaten ze binnenkort nog de app.

  8. @Gonny van der Zwaag: ik begrijp niet waarom je deze app zo aanvalt en andere apps aan het promoten bent. Ik probeer alleen maar het verhaal vanaf de andere kant te bekijken. Ik denk zelf dat het goed gaat komen met de app en als zij straks alle plaatsen GRATIS aanbieden ten opzichte van alle betaalde apps dat het een uitstekende app kan zijn. Ze zijn op de hoogte van ons commentaar en zijn ermee bezig, dus ik geef ze een kans.

  9. Hoewel de kritiek indderdaad vrij hard is vind ik deze ook constructief. Er staat duidelijk aangegeven wat er misgaat en wordt ook gesuggereerd hoe het beter kan (zorg voor offline data waar dat kan en laad niet alles via een browser bijvoorbeeld, zorg voor meer stabiliteit of zorg er in ieder geval voor dat je na een herstart op een view komt die in z’n algemeen nuttig is).

    Eerlijkgezegd vraag ik me ook af of het nu zinnig is een app te recenseren die je echt helemaal niets vindt, maar dat is een keus van de redactie. Vooral omdat deze recensie toch blijft staan terwijl de app wellicht verbeterd zal worden tot een zeer acceptabel niveau.

  10. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Dennis Abeldeen: Al dit soort apps halen data uit een database. Dat kan niet spannend of moeilijk zijn. En er zijn genoeg kleine, onbekende ontwikkelaars die prima apps opleveren. Er is wel een soort basiskwaliteitsniveau dat je als gebruiker mag verwachten. Verder is het zo, dat je als ontwikkelaar je app kunt (of beter: moet!) testen. Dat is geen luxe voor heel rijke ontwikkelaars, dat is al 30 jaar standaardpraktijk onder ontwikkelaars.

    Hehe…moet je even kijken naar de update geschiedenis van de iCulture app…

  11. @Dennis Abeldeen: Al dit soort apps halen data uit een database. Dat kan niet spannend of moeilijk zijn. En er zijn genoeg kleine, onbekende ontwikkelaars die prima apps opleveren. Er is wel een soort basiskwaliteitsniveau dat je als gebruiker mag verwachten.
    Verder is het zo, dat je als ontwikkelaar je app kunt (of beter: moet!) testen. Dat is geen luxe voor heel rijke ontwikkelaars, dat is al 30 jaar standaardpraktijk onder ontwikkelaars.