Wie vertrouw je meer? Het internetgedrag van jou of je kinderen die wel eens je iPhone of iPad uit handen nemen, of Kaspersky? De fabrikant van antivirus-software zei in 2008 al voorbereid te zijn op iPhone-virussen, riep in 2011 dat Apple gebruikers in gevaar bracht door te weinig beveiligingsmaatregelen en opperde vorig jaar nog dat malware voor de iPhone een gigantisch probleem wordt, om vervolgens een app aan te wijzen die eigenlijk doet wat wel meer apps doen: je adresboek uitlezen en op een server plaatsen. Anno 2013 is het fenomeen ‘iPhone virus’ of ‘iPhone spyware’ nagenoeg onbestaand, maar Kaspersky brengt evenwel Kaspersky Browser uit.
Kaspersky Browser in een zakelijke app die deel uitmaakt van het Kaspersky Security 10 for Mobile-plan, en als bescherminglaag op je internet meekijkt om kwaadwillende sites te blokkeren. De gratis te downloaden applicatie is niet te gebruiken zonder het zakelijke Security-plan en dus niet weggelegd voor persoonlijk gebruik. De applicatie doet er dan ook niks aan de privégebruiker te ontvangen. Het omvat niks anders dan een scherm met instellingen. Je hebt gegevens van je systeemadministrator nodig, of voorziet zelf in de vier vakken informatie. De applicatie wil je serveradres weten, de poort waarvan je gebruik maakt, de groep waarin die is geschakeld en het mailadres. Daarna wordt de app van hoger hand ingesteld door de systeemadministrator.
Op dit moment kan Kaspersky Browser nog niet overweg met Nederlandstalige websites. Engelse, Duitse, Franse en Russische websites worden wel ondersteund.
Downloaden: Kaspersky Browser (gratis, universeel, iOs 4.3+)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Redelijk nutteloos en overbodig dus.
De bedrijven die virusscanners ontwikkelen zijn volgens mij ook diegenen die de virussen ontwikkelen en zo een markt voor hun producten creëren. Goed dat Apple hierin niet meegaat.
Als het zo werkt wel ja.
@Johnvv: Hier heb je denk ik heel erg gelijk in!
“Wij van WC-eend adviseren WC-eend” enough said.
Even voor eigen parochie te spreken. Er is een gratis browser van Fortinet te downloaden uit de AppStore. Deze is zonder abonnement te gebruiken en kan web restricties afdwingen. Deze restricties zijn dan weer met een pincode te beveiligen.
Safe Search is aan te zetten voor de bekende Search Engines en daarnaast kan je verschillende websites zoals mature content blokkeren.
Mocht je ook toch nog een Fortigate hebben (firewall van dezelfde leverancier) dan is er ook nog endpoint controle aan te zetten maar dit is niet noodzakelijk.
Daarnaast zit er ook nog een VPN client in de software.
Naam van deze browser is Forticlient.
Enne. AV leveranciers maken niet hun eigen virussen 🙂 broodje aap verhaal.