Pan Am-reddingsvlotten krijgen tweede leven als iPad-sticker
Dat een iPad-hoes ook uit recycled materiaal kan bestaan, bewees het Duitse Feuerwear eerder al met een iPad-case gemaakt van oude brandslangen. Station Supply doet nu iets soortgelijks: ze hebben een samenwerking gesloten met de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij Pan Am, om het materiaal van oude reddingsvlotten te gebruiken als iPad-bescherming. Het betreft hiet alleen geen traditionele cases: je krijgt alleen een beschermvel, dat je met speciale lijm op de iPad-achterkant moet plakken.
We zien de Pan Am-hoezen ook niet zo snel de iPad beschermen tegen een klap. Het is vooral een sticker, die van pas komt als je bijvoorbeeld de iPad-achterkant over een tafel heen schuift. Hoewel je in zo’n situatie krassen wil voorkomen, moet je jezelf wel eerst afvragen of zo’n Pan Am-hoes daar de ideale oplossing voor is. De stickers worden namelijk verkocht voor 30 dollar (iPad mini) en 40 dollar (grote iPad). Gooi daar 24 dollar verzendkosten bovenop en je bent wel heel erg veel kwijt voor een goed gevoel dat je aan recycling meewerkt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Een samenwerking met een maatschappij die in 1991 failliet ging? Bijzonder!
Hoe kan men een “samenwerking sluiten” met een luchtvaartmaatschappij die sinds 1991 failliet is?
Nergens op hun site staat iets over een samenwerking. Bij het produkt staat ‘Rugged and protective skin made from a salvaged 1970′s PanAm Life Raft.’ Voor hetzelfde geld hebben ze dat vlot ergens op een dump gevonden. Had er wel 1 willen hebben als er echt duidelijk herkenbaar een PanAm logootje of zo op gestaan zou hebben.
Ik heb trouwens nog een lekke Zodiac rubberboot in de schuur liggen.. Zijn zeker 20 Hoesjes van te maken 🙂
De PanAm vloot is overgenomen door Delta. Maar de Flight Academy, draait nog gewoon door.
“Alleen de vliegopleiding van Pan Am, de Pan Am International Flight Academy, is als enige onderdeel van het oorspronkelijke bedrijf blijven bestaan.”
Bron:Wikipedia