Anqor laat je in buitenland internetten voor vast bedrag
Veelvuldig iPhone-gebruik kan in het buitenland leiden tot een hoge internetrekening, al helemaal als dit land zich buiten de Europese Unie bevindt. Kickstarter-project Anqor denkt hier een oplossing voor te hebben. Deze hotspot voor je iPhone, iPad en andere smartphones en tablets ziet in welk land je zit, waarna er automatisch een directe verbinding wordt gemaakt met een lokaal netwerk. Op deze manier voorkom je hoge internetkosten in het buitenland.
De makers van Anqor zeggen afspraken te hebben gemaakt met operators in tientallen landen, waaronder Nederland, België, Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ben je in één van de ondersteunde landen, dan maakt de Anqor automatisch verbinding met de betreffende draadloze netwerken.
Je hebt een abonnement op de Anqor zelf, waarmee je 2GB per maand in één van de gedekte landen mag verbruiken. Er worden geen speciale roamingkosten in rekening gebracht: volgens de makers zijn er namelijk speciale regelingen getroffen. De exacte kosten voor dit abonnement worden niet genoemd, maar kunnen rond de 40 euro per maand liggen. Het prijsverschil tussen een Anqor met en zonder abonnement van drie maanden is namelijk 100 pond, omgerekend zo’n 125 euro.
De Anqor volgt het voorbeeld van de Droam, een Nederlandse hotspot die je ook tijdens vakanties gebruikt om dataverbruik laag te houden. De Anqor moet het echter hebben van zijn constante abonnement en het slimme wisselen tussen providers zodra je naar een ander land reist.
Hoe handig de Anqor ook moge zijn: binnen Europa heb je volgend jaar niet heel veel meer aan het apparaat. Dan verdwijnen namelijk de roamingkosten binnen de Europese Unie. Je betaalt vanaf dan je gebruikelijke internetkosten in andere Europese landen.
De Anqor wordt op Kickstarter aangeboden voor 160 pond, omgerekend ongeveer 200 euro. Vroege vogels betalen 20 pond (25 euro) minder. Voor dat bedrag heb je nog geen abonnement. Voor 260 pond (325 euro) krijg je de Anqor met drie maanden aan data. Het project moet wel slagen voor je geld wordt afgeschreven. Of dat ook gaat gebeuren is nog de vraag: met 250.000 pond ligt het streefbedrag vrij hoog.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 4 reacties