Apple evacueert 4.000 fabrieksmedewerkers in Ierland na dreiging

Apple heeft drie fabrieken in Ierland ontruimd na een beveiligingsdreiging, mogelijk dreiging van een bomaanslag. Er zijn 4.000 Ierse medewerkers geëvacueerd.

Apple-ontruiming-ierland

Apple zou 4.000 medewerkers hebben geëvacueerd nadat er een beveiligingsdreiging binnenkwam, mogelijk een bommelding. Dat meldt de Ierse krant The Independent. De medewerkers zouden werkzaam zijn in drie verschillende fabrieken in de Ierse stad Cork.


Apple bommelding in Ierland

Mogelijk bomdreiging

De Ierse politie is ter plekke en heeft bevestigd dat enkele fabrieken zijn geëvacueerd. Het Ierse leger heeft bovendien bevestigd dat de explosieven opruimingsdienst (EOD) standby is, wat erop wijst dat het om een bommelding gaat. Het zou onder andere gaan om de gebouwen Lavitts Quay en Hollyhill. De geëvacueerde medewerkers zijn niet op de hoogte gebracht wat er aan de hand is, maar spreken onderling over een mogelijke bom. Apple zou meerdere dreigmails hebben ontvangen. Volgens Ierse media zou het al de tweede keer deze maand zijn dat er dreigmails binnenkwamen; vorige week woensdag was het ook al het geval.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple Cork

Update 12:50 uur: De ontruiming is afgelopen, het personeel mag weer naar binnen.

Apple-fabrieken in Ierland

Het Europese hoofdkwartier van Apple is gevestigd in Cork (Ierland). Er zijn 4.000 mensen werkzaam. Eind 2015 kondigde Tim Cook aan dat het aantal met nog eens 1.000 medewerkers zou groeien. De Irish Examiner mocht een tijdje geleden een kijkje nemen in de fabriek. In Ierland wordt productiewerk uitgevoerd: het is zelfs de enige fabriek die eigendom van Apple zelf is. Maar er worden vanuit het land ook allerlei taken uitgevoerd op het gebied van klantenservice, sales-ondersteuning en distributie.

Click here to display content from Google Maps.
Learn more in Google Maps’s privacy policy.

Wat productie betreft worden er onder andere iMacs geproduceerd in Hollyhill, een van de fabrieken in Cork. Het gaat daarbij om Configure To Order (CTO)-bestellingen, dus iMacs en MacBooks met een afwijkende configuratie zoals meer geheugen en een grotere harddisk. Bestel je een Mac die afwijkt van de standaardmodellen, dan is er grote kans dat die in Cork in elkaar is gezet. Voor het gewone publiek staat Ierland echter vooral bekend als het belastingparadijs van Apple en andere multinationals. Apple heeft al 34 jaar een fabriek in Cork, maar is pas de afgelopen jaren begonnen om de investeringen op te voeren: ze investeerden recent nog 300 miljoen dollar in meer productiefaciliteiten.

Bekijk ook
‘Apple wil nog meer in Ierland produceren’

‘Apple wil nog meer in Ierland produceren’

Apple wil de fabrieken in het Ierse Cork uitbreiden, om zo nog meer iPhones, iPads en Apple Watches te produceren in het land.’

Bekijk ook
Apple bouwt nieuwe datacenters in Ierland en Denemarken

Apple bouwt nieuwe datacenters in Ierland en Denemarken

Apple bouwt nieuwe datacenters in Ierland en Denemarken, zo werd vandaag bekend. De nieuwe Apple datacenters kosten Apple 1,7 miljard euro.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 18 januari: De ontruiming is afgelopen, het personeel mag weer aan het werk.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.