Apple is druk bezig met het inhuren van experts in wearables en medische sensoren. Het iWatch-team is de afgelopen jaren verder uitgebreid en afgaande op de medewerkers die Apple daarvoor in dienst heeft genomen, draait het daarbij om biomedische toepassingen, fitnesstoepassingen en glucosesensoren. Een ervan is Nancy Dougherty, voormalig medewerker van Sano Intelligence, een bedrijf dat een soort pleister heeft ontwikkeld die je bloed kan analyseren – zonder dat er een naald nodig is.
Bloedsuikerniveau, concentratie kalium, nierfunctie en elektrolytenverhouding zijn met de pleister van Sano Intelligence af te lezen zonder te prikken. Handig voor diabetici, maar ook voor mensen die om andere redenen hun bloedwaarden in de gaten willen houden. Afgelopen week werd bekend dat Google bezig is om een contactlens te ontwikkelen waarmee je glucosewaarden kunt aflezen. Maar als Apple een soortgelijke oplossing kan ontwikkelen in een horloge, hebben ze daarmee een streepje voor op de concurrentie: de pleisters kunnen een veel grotere variatie aan bloedwaarden uitlezen en een horloge-achtig accessoire is makkelijker te verkopen dan een lens die je in je oog moet doen. Dougherty werkt nu als Hardware Engineer bij Apple, zo blijkt uit haar Linkedin-profiel.
Een andere persoon die bij Apple in dienst is getreden, is Ravi Narasimhan, die voorheen verantwoordelijk was voor R&D bij Vital Connect. Narasimhan werkt nu eveneens als R&D-medewerker bij Apple. Vital Connect maakt biosensoren die je op de huid draagt, meestal op de borst. De sensor kan stappen, huidtemperatuur, ademhalingsfrequentie en andere lichaamswaarden meten. Narasimhan is verantwoordelijk geweest voor meer dan 40 patenten bij zijn vorige werkgever, die bijna allemaal te maken hebben met medische sensoren. Een van de patenten beschrijft bijvoorbeeld een sensor waarmee je kunt meten of iemand is gevallen, wat van pas kan komen bij oudere mensen.
Apple zou ook bezig zijn om experts in andere biomedische technologieën in huis te halen, bijvoorbeeld om de Touch ID-vingersensor te verbergen in het scherm. Maar het kan nog wel een paar jaar duren voordat het zover is.
De sensor op de foto is gemaakt door het Britse bedrijf Isansys.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 6 reacties