Apple overweegt sterkere iPhone-knoppen van Liquidmetal

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe Liquidmetal gebruikt kan worden om fysieke knoppen op iPhones en iPads te versterken. Wat maakt Liquidmetal hier zo geschikt voor?
Lars Paymans -

Touch ID homeknop

Apple toont al jaren interesse in Liquidmetal, maar waar dit sterke materiaal voor gebruikt wordt is nog steeds een mysterie. Alleen het pinnetje dat je gebruikt om de SIM-kaart uit je iPhone te laten springen is voor zover bekend van Liquidmetal gemaakt, maar een nieuw patent laat zien dat Apple het materiaal in de toekomst ook voor belangrijke iPhone-onderdelen gaat gebruiken.


Omdat Liquidmetal erg prijzig is, is de kans klein dat Apple de volledige iPhone-behuizing van het apparaat van het materiaal gaat maken. Toch vernieuwde Apple vorig jaar nog de exclusieve rechten op het gebruik van Liquidmetal, waar het vandaag toegekende patent een verklaring voor kan zijn.

Bekijk ook

Apple is voorlopig nog niet klaar met Liquidmetal

Apple is voorlopig nog niet klaar met Liquidmetal

Apple blijft nog minstens een jaar exclusief gebruik maken van LiquidMetal Technologies, maar wanneer levert het meer op dan een simkaartpinnetje?

Liquidmetal maakt knoppen sterker en betrouwbaarder

In het patent (ontdekt door Patently Apple) staat beschreven hoe Liquidmetal gebruikt kan worden om de betrouwbaarheid en levensduur van fysieke knoppen op de iPhone te verbeteren. De Homeknop van de iPhone bijvoorbeeld, of de volumeknoppen.

Liquidmetal patent met sterkere iPhone-knoppen.

Volgens de tekst in het patent zijn de knoppen die nu gebruikt worden erg lastig om te produceren. Tot in het kleinste detail wordt er gewerkt om een knop zo goed mogelijk aan te laten voelen, en dan nog komt het resultaat niet overeen met wat Apple eigenlijk voor ogen had. Daarnaast reageren de huidige knoppen na verloop van tijd minder goed, zeker als ze vaak worden ingedrukt en het materiaal vervormt.

Als we het patent mogen geloven pakt Liquidmetal deze problemen allebei aan. Omdat het hier om een patent gaat is het lastig om in te schatten hoe serieus Apple met deze techniek bezig is, maar het zou ons niet verbazen als we deze extra sterke knoppen in een toekomstige iPhone of iPad tegenkomen.

Reacties: 6 reacties

  1. Het Apple logo aan de achterkant van een iPhone is toch ook van liquidmetal gemaakt?

  2. Waar zijn ze (dan) toch mee bezig.
    Dit peperdure patent / proces heeft alleen zin bij metalen onderdelen waar extreme belasting plaatsvindt. In een homeknop zit ook TouchID verwerkt, wat het uitermate complex maakt om liquid metal te gebruiken – wat ook niet hoeft omdat je daarmee een virtuele homepress kunt detecteren (VirtualHome in de jailbreak wereld) zodat er helemaal geen slijtage meer is.
    De volumeknoppen vertonen alleen inwendige slijtage, en dan gaat het om contacten met een hoogwaardige geleiding’sindex, waar je geen Liquid metal kan gebruiken (en wat je ook capacitief kan oplossen, dus slijtage- en storingsvrij)
    Laat ze nou inplaats van gepeuzel in de marge eens concentreren met hun tijd meegaan en iets fundamenteel zinvol nieuws doen, zoals een telefoon die je helemaal niet meer op hoeft te laden, uitklapbare schermen, onbreekbaarheid, waterdichtheid, enzovoorts

  3. Ja de powerknop moet serieus gefixt worden!!!! Deze is al bij mijn iPhone 4 en iPhone 5S “ondrukbaar” geworden. Je hoort de klik niet meer. Hij zit letterlijk vast. Gewoon door slecht materiaal. Maar hij werkt wel.. Komt dit onder de garantie aangezien hij nog werkt maar fysiek niet correct functioneert (klikt niet)?

  4. @TMnT: Dat is dus niet de knop maar het binnenwerk
    Dat kan veel goedkoper (capacitief)

  5. Een iphone zonder home button.

  6. Hoe dikker de vingers, hoe meer kracht er gebruikt wordt. Gek hè?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.