Apple’s fabrieken in Ierland kunnen binnenkort wel eens flink gaan groeien. Volgens bronnen van de Ierse Independent overweegt Apple om de fabrieken in Cork binnenkort uit te breiden, om zo de fabrieksgrootte te verdubbelen. Dit moet ervoor zorgen dat Apple ieder jaar meer producten in Ierland kan produceren. Dat terwijl de fabriek in Ierland al vrij groot is: op het moment werken daar vierduizend mensen.
Apple’s fabriek in Cork staat daar al 34 jaar, maar anderhalf jaar geleden werd er ineens 300 miljoen dollar in geïnvesteerd. Breidt Apple de locatie nog verder uit, dan kan dit miljoenen euro’s opleveren voor de industrie in de regio.
De geruchten zijn interessant voor het Ierse Cork, maar het kan ook een groot effect hebben op Apple’s productieproces. Voor lange tijd werden de iPhone, iPad en andere Apple-producten vooral gemaakt in China. Sinds 2011 horen we echter dat Apple steeds meer produceert in andere landen, waaronder bijvoorbeeld Brazilië. De Mac Pro wordt inmiddels volledig in de Verenigde Staten gefabriceerd. In Ierland lag ook al een deel van de productie – en dat segment zou met de uitbreiding steeds groter worden.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Nu hopen dat ze ook sneller vervoer gaan regelen vanuit Ierland.
Mijn 5k iMac deed 6 dagen over dat kleine rotstukje.
Niet echt een logistieke toplocatie dat Ierland.
Er is een klein vliegveld in Cork, dus alles door de lucht.
Laat ze daar maar die Apple Watch assembleren! Dan kunnen ze er meteen eentje komen langsbrengen hier!
Uhm als ik het me goed herinner uit mijn hoofd was het iets van Ierland – Engeland – België – Nederland en vooral van Ierland naar Engeland duurde idioot lang ( 3 a 4 dagen ) 5e dag België en 6e dag Nederland.
Kan dit te maken hebben met de beschuldigingen richting Apple van te weinig belasting betalen?
Ik dacht ook zoiets misschien loopt het contract af dus creëren we snel nog een 1000jobs zodat we lekker voort kunnen doen?
Reken er maar op. Dit doen ze om wat meer fysieke aankleding te geven aan hun activiteiten daar (en hier was het de Ierse overheid uiteindelijk om te doen, dus die zijn ook happy).
Nog meer? Er werken al 4000 mensen.