Apple heeft officieel gereageerd op het bevel van de rechtbank om een iPhone 5c te ontgrendelen. Ze beroepen zich daarbij, zoals eerder al verwacht, op het recht van vrije meningsuiting. Dit is vastgelegd in het Eerste Amendement op de Amerikaanse grondwet.
Apple had tot 26 februari om officieel te reageren op het bevel van de rechtbank, maar had in de afgelopen dagen al regelmatig laten doorschemeren wat ze van plan waren. Apple wil geen achterdeurtjes bouwen in iOS en noemt de speciale versie van iOS die de FBI wil hebben GovernmentOS, kortweg GovtOS. Apple heeft een motie ingediend om niet mee te werken aan de zaak.
In een bijeenkomst met verslaggevers maakte Apple duidelijk dat ze op 6 december “binnen enkele uren” de gevraagde informatie hadden geleverd. Ook op 16 december en op 22 januari verleende Apple onmiddellijk informatie.
Apple zegt dat ze een Government OS, of GovtOS, voor de FBI moeten maken om mee te kunnen werken in de zaak. Er zou ook een speciaal lab moeten worden opgezet, waarin meerdere engineers twee tot vier weken moeten werken om de info te achterhalen. Bovendien is Apple bang dat het lab in de toekomst nog vaker moet worden ingezet voor het unlocken van nog meer iPhones.
Hieronder lees je het officiële verweer van Apple:
Apple Motion to Vacate Brief and Supporting Declarations (1)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Op welke Apple-events kun je in 2025 rekenen? Dit zijn onze verwachtingen (14-01)
- iCulture peilt: naar welke nieuwe Apple-producten van 2025 ben jij het meest benieuwd? (10-01)
- Apple betaalt in rechtszaak, maar benadrukt: bij Siri draait alles om privacy (09-01)
- Vanaf 3 februari kun je weer meedoen aan Apple's Swift Student Challenge (08-01)
- Apple's verlengde retourtermijn voor de feestdagen is bijna voorbij (07-01)
Reacties: 12 reacties