Uitgelicht
Apple Black Friday
Toon of verberg de lijst met posts

Allergieradar: iPhone-app brengt hooikoortspollen in kaart

Allergieradar is een iPhone-app die elke dag laat zien van welke pollen je last kan hebben bij hooikoorts. Elke dag krijgt een cijfer.

Allergieradar iPhone iPod touchHooikoorts is onlosmakelijk verbonden met de komst van de lente, en dus kan het in de loop van deze week wel eens lonen om een pollen-peiler te installeren. Allergieradar is de laatste applicatie in deze categorie op de iPhone, nadat we al eerder over andere pollen-apps schreven. De applicatie is (nog) niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en iPod touch 5th gen, maar laat wel overzichtelijk een beoordelingsscore van het pollen-overlast per dag zien.


Allergieradar is bij binnenkomst in de app net een normale weer-app met een groot prominent cijfer in beeld. Alleen: dat cijfer is hier niet de temperatuur. Die staat rechts onderin beeld met een beschrijving van het weertype en de kans op neerslag. Het grote cijfer centraal in beeld is de landelijke klachtenscore over pollen die de hooikoorts aanwakkeren. Onder het cijfer zie je in een gekleurde balk aan de kleur hoe ernstig het is. Op moment van schrijven is het 5 van de 10. Code oranje. Daaronder zie je meteen waar de klachten vandaan komen: de els en hazelaar.

Allergieradar landelijke klachtenscore pollen iPhone Allergieradar pollen en klachten op kaart

De app heeft een kaart in het tweede tabblad, waaraan je op de stippen op de kaart ziet waar beoordelingen zijn gegeven. Aan de kleur zie je ook de ernst ervan, en dan duiken toch de eerste donkerrode klachten al op. Je kan niet inzoomen op de kaart. Wel zelf rapport doen door in te loggen, of de klachtenkaart van gisteren bekijken.

In het tabblad Verwacht zie je bovenaan een algemene verwachting staan onder het kopje Hooikortsverwachting. Daaronder tref je verwachtingen per pollensoort. Je ziet van wanneer tot wanneer de berk, weegbree, grassen, zuring, bijvoet, ambrosia, els en hazelaar je tot last kunnen zijn. Algemene informatie over hooikoorts en pollen lees je in het tabblad Meer.

Downloaden: Allergieradar (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Met dank aan Vincent voor de tip.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.