Amazon’s Kindle Store verkoopt nu ook Nederlandse ebooks

Amazon’s Kindle Store verkoopt nu ook Nederlandse ebooks

De Kindle Store, Amazon's digitale boekenwinkel, is nu opengesteld voor Nederlandstalige boeken. Lees ze op je iPad via de Kindle app.
Lisa van der Velden -

KindleHet Amerikaanse Amazon heeft de Kindle Store, een van de populairste en grootste digitale boekenwinkels, opengesteld voor Nederlandstalige boeken. Daarmee is de Kindle iPad app meteen een stuk interessanter voor Nederlanders die graag boeken in hun eigen taal lezen. Amazon breidde afgelopen week heimelijk de lijst met ondersteunde talen uit, waaronder dus Nederlands, maar ook Deens, Noors en regionale talen zoals Fries. De uitbreiding ging gepaard met een update van de Kindle app, waarbij de Kindle app een platter ontwerp kreeg, in lijn met iOS 7.


De nieuwe ondersteuning voor onze taal is natuurlijk prettig voor de Nederlandse consument, maar betekent ook dat Nederlandse auteurs en uitgevers hun ebooks voortaan via het Kindle Direct Publishing-programma mogen uploaden. Als hun ebook eenmaal bij Amazon te koop is kunnen ze tot 70 procent aan royalty’s ontvangen. Door de nieuwe update is het voortaan ook eenvoudiger om boeken, documenten en tijdschriften te categoriseren. Tot slot heeft de Kindle app nu ‘gladde’ uitschuif-menu’s, waar gebruikers de app mee kunnen bedienen.

Amazon-gebruikers kunnen in de Kindle-app alleen boeken lezen, en niet kopen. Vanwege regels van Apple zou Amazon namelijk 30 procent van elke verkoop in de iPad app moeten afdragen. Voor Amazon is zo’n model onwerkbaar: ze zouden de prijzen van boeken veel hoger moeten maken om de 30 procent voor Apple te compenseren en zouden zich daarmee uit de markt prijzen. Amazon is daarom creatief in het verzinnen van trucs om Apple’s regels met Kindle voor iOS te omzeilen, zoals het invoeren van gratis boekfragmenten.

Downloaden: Kindle (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Kindle categorieenkindle tekst

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 september 2013 om 11:34
Categorie
Boeken

Reacties: 1 reacties

  1. Het is vooralsnog niet erg interessant. Op de Britse en Duitse site kun je inderdaad Nederlandstalige boeken vinden, maar die kun je alleen kopen als je in GB of DLD bent. Via de US-site kun je ze wel kopen, maar daar kun je niet kiezen op taal.

    Je moet dus eerst in een Europese site de titels bekijken en die vervolgens in de US-site kopen. Het aanbod is overigens erg mager (323) en er zitten geen bij het grote publiek bekende auteurs tussen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.