iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 11-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 11 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Hyperspektiv 2.0
Zoek je een app met kleurverschuivingen voor je foto’s, bekijk dan eens de fotofilters die Hyperspectiv te bieden heeft. Deze app laat je foto’s er niet nostalgisch uit zien maar geeft ze juist een wild effect, alsof de boel verschoven is. Versie 2.0 biedt enkele nieuwe filters, die nog gekker zijn. De filters uit de vorige versie zijn ook nog terug te vinden via de instellingen.

Hyperspectiv-app

Voorheen werkte Hyperperspectiv alleen met video’s en Live Photos. Nieuw is dat je nu ook bestaande foto’s kunt importeren en in HD kunt schieten. De effecten worden live toegepast, dus je ziet meteen wat het eindresultaat wordt. Ook kun je de foto’s later nog eens openen om meer effecten toe te voegen. Met de randomizer voeg je een willekeurig effect toe. Ongeveer de helft van de effecten is gratis, de overige vereist een in-app aankoop. Maar ook met de gratis effecten kun je goed uit de voeten. Wel moet je de app toegang geven tot je camera, camerarol én microfoon om goed te kunnen gebruiken. Da’s dan weer jammer.

Lighten 2.0

Lighten is een light-versie van XMind. Je kunt handgetekende mindmaps en digitale schema’s en kaarten maken, maar je kunt ze ook digitaal tekenen. Beide maak en beheer je in deze vernieuwde app, die ook je bestaande XMind-bestanden kan importeren en ze vervolgens synchroniseert via iCloud Drive. Je kunt je mindmaps delen met andere in de formaten .lighten, tekst, .xmind, Markdown, afbeelding of PDF. Goedkoper dan veel andere mindmap-apps, maar er zitten dan ook wat minder functies in.

Lighten mindmap

Muzie

Ben je lid van meerdere muziekdiensten, dan zul je voor elk afzonderlijk een app moeten installeren of afspelen in de browser. Muzie is een Mac-app die 12 muziekdiensten samenbrengt, zodat je Spotify, Soundcloud, YouTube Music en meer op één centrale plek kunt beluisteren. Er is geen ondersteuning voor Apple Music, maar gelukkig hebben we eerder een paar webplayers besproken waarmee je ook Apple’s muziekdienst op de desktop kunt beluisteren in de browser. Muzie werkt eigenlijk ook met webplayers en bundelt ze in één app.

Muzie op de Mac

Je kunt Spotify, YouTube, YouTube Music, Amazon Music, Google Play Music, SoundCloud, Tidal, Deezer, Anghami, last.fm, Pandora en iHeartRadio toevoegen. De app is gratis, maar ontwikkelaar Mostafa Gaafar ontvangt graag donaties om in zijn vrije tijd verder te kunnen werken aan de app.

Je kunt Muzie hier downloaden.

Lightsync

Synchroniseer je Philips Hue-lampen met je iPhone, zonder dat je een jailbreak nodig hebt. Deze app was al een tijdje in beta beschikbaar, maar is nu stabiel. Met Lightsync speel je je favoriete liedje en zorg je dat de Hue-lampen automatisch van kleur en helderheid veranderen, op de maat van de muziek. Zo wordt je feestje een stuk sfeervoller. Kan ook worden gebruikt als je wilt relaxen. Het werkt met Apple Music en Spotify, zowel de gratis als Premium-accounts. Ook heb je een Hue-bridge nodig. De app is volledig gratis.

LaunchTime

Ben je gek op ruimtevaart, dan is de app LaunchTime van Daniel Spindelbauer een aanrader. Deze app laat je precies zien wanneer de volgende shuttle- en raketlanceringen staan gepland en hoe je de livestream kunt volgen. Je ziet ook de locatie van de launchpad, details over de missies en informatie over de raketten. Zet de belangrijkste lanceringen in je agenda!

Rest in Pieces

Het is nog lang geen Halloween, maar een horrorgame gaat er bij ons altijd wel in. In deze game moet je de arme zielen helpen die vastzitten in een porseleinen nachtmerrie. Je zult dus voorzichtig moeten omgaan met de kwetsbare figuurtjes, zodat ze niet breken. Een van de figuurtjes is een meisje met de naam Georgina, maar je krijgt ook te maken met de dronken piraat Jack Parrot. Er zijn in totaal 15 figuurtjes die je moet redden en vijf eindbazen die je moet verslaan. Elk heeft andere eigenschappen, zodat de game interessant blijft. De game is gratis maar heeft wel in-app aankopen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.