iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 18-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Tinyclouds
Weerapps zijn er in allerlei soorten, maar de meeste zien er vrijwel altijd hetzelfde uit. Tinyclouds is een nieuwe weerapp die het juist helemaal anders doet. Als je de app voor het eerst opstart, lijkt het een soort samenvoeging van Minecraft, Crossy Road en Sim City. Je ziet namelijk een game-achtige weergave van je huidige locatie, met een bovenaanzicht dat doet denken aan de bekende Sim City-games. De weersituatie wordt met Minecraft-achtige wolkjes weergegeven, waaruit de regen of andere neerslag valt. Uiteraard kun je ook op andere manieren de weersinformatie bekijken.

Tinyclouds weerapp.

Door vanaf de onderkant omhoog te vegen, bekijk je meer weerinformatie per uur, met bijbehorende icoontjes die je ook van andere weerapps gewend bent. Ook bekijk je het weer voor de komende zeven dagen. De informatie in Tinyclouds is afkomstig van Dark Sky, een populaire Amerikaanse weerapp. Hou er daarom ook wel rekening mee dat de app allen in het Engels beschikbaar is. Binnenkort is er ook een Mac-versie van Tinyclouds beschikbaar.

Bekijk ook
Dit zijn de beste weerapps voor iPhone en iPad

Dit zijn de beste weerapps voor iPhone en iPad

Dit zijn de beste weerapps voor de iPhone en iPad. Wat is de beste gratis weerapp en welke is het mooist? Welke andere weerapps zijn nog meer de moeite waard? In deze gids zetten we de leukste en meest betrouwbare weerapps voor je op een rij.

Flitter

Flitter is een nieuwe Twitter-app voor iOS. Flitter ziet er mooi uit en heeft handige knoppen om snel een tweet te liken, te retweeten of erop te reageren. De app heeft allerlei opties om hem helemaal zelf samen te stellen. Zo kan je de tweet-knop op allerlei plekken plaatsen en zijn er speciale weergaven voor OLED-schermen en er is een dark-mode. Flitter laat je zelfs een tweet bewerken, door deze te verwijderen en automatisch een nieuw concept te openen. Je verliest dan wel je likes, reacties en retweets, maar je hoeft in ieder geval niet meer je bestaande tekst handmatig te kopiëren.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Toqey

Voor het evenementenseizoen is er de nieuwe app Toqey. Met deze app koop je virtuele muntjes waarmee je eten en drinken kan bestellen. Zo hoef je dus geen plastic muntjes meer te kopen. De virtuele muntjes reken je gewoon af met iDEAL en je kan ze delen met je vrienden. Heb je muntjes over, dan kan je deze gewoon weer inwisselen voor geld. Om Toqey te gebruiken moet je wel eerst een account aanmaken met je eigen telefoonnummer, maar de makers hebben al rekening gehouden met de nieuwe privacywet in Europa. Wil je je account verwijderen, dan kan je hiervoor een mail sturen naar de makers. De Nederlandse makers van Toqey zijn al sinds 2016 met de app bezig, maar willen dit seizoen echt doorbreken.

SmartLens

Ben je vaak te lui om iets op te zoeken door het in Google in te typen? Dan kan SmartLens wat voor jou zijn. Deze app maakt gebruik van machine learning om objecten te herkennen en geeft daarna meteen een linkje naar Wikipedia, Google of Amazon. De app maakt gebruik van je iPhone-camera, waardoor het een kwestie is van je iPhone pakken en op het voorwerp richten. Dit werkt bij producten zoals een zonnebril, maar kan ook van pas komen bij planten of voedsel. In onze test had de app wel wat moeite om AirPods of een rubbereendje te herkennen, maar volgens de maker herkent de app meer dan 17.000 voorwerpen. De app is gemaakt door een scholier en is leuk om even te proberen. Let wel op dat de app gebruikt maakt van een abonnementenmodel. Je kan SmartLens 30 dagen gratis gebruiken, maar betaalt daarna €1,99 per maand. Mocht je de app willen proberen, vergeet dan niet om meteen het automatisch vernieuwen uit te schakelen.

SmartLens herkent objecten.

FreshCut

Als je naar de kapper gaan steeds gedoe vindt, omdat je telkens opnieuw moet uitleggen hoe je het het liefst wil hebben, kan je deze app gebruiken. Nadat je bij de kapper geweest bent, vraag je je kapper of hij of zij een foto wil nemen van de voor-, zij- en achterkant. Dit sla je vervolgens op in de app, zodat je dit bij de volgende kappersbezoek weer kan laten zien. Handig, want zo weet diegene meteen hoe je het hebben wil.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.