De leukste apps van week 19-2022 in App Gemist
In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.
Eerder deze week besproken op iCulture:
- BeAware voor slechthorenden: een app met handige tools
- Signal-app moet stoppen onder nieuwe Belgische wetgeving
Het gebruik is simpel: leg het biljet plat op een vlakke ondergrond, open de app en richt de camera op het biljet. Houd je telefoon zo stil mogelijk om de app zijn werk goed te kunnen laten doen. Is alles OK, dan krijg je hier een melding van. Wordt het biljet niet als echt herkend, dan betekent dat volgens DNB nog niet meteen dat het biljet ook echt vals is. De ervaringen met deze app zijn dan ook wisselend. Controleer hem daarom extra goed met de bekende methodes.
Komt mijn trein?
Beste reizigers, kennen jullie deze app al? De app ‘Komt mijn trein?’ vertelt je niet alleen hoe laat je trein vertrekt, maar juist ook hoe laat hij aankomt. Zo kun je je reis beter plannen en weet je op drukke dagen hoe laat je aanwezig moet zijn om snel een fijne plek te kunnen bemachtigen. Ook in de winter komt het van pas om wachten op een koud perron te voorkomen. Het design laat wel nog wat te wensen over.
Kindermeditaties
We zien regelmatig meditatie-apps voorbijkomen, maar deze Nederlandse app heeft iets unieks. De naam verklapt het eigenlijk al helemaal, maar Kindermeditaties is speciaal ontworpen voor kinderen. De app is ontwikkeld vanwege het grote succes van de YouTube-video’s van de ontwikkelaar Sterrig.
In de app kunnen kinderen zonder advertenties en andere onnodige prikkels naar rustgevende geluiden luisteren. Twee van de elf sessies zijn gratis en de ontwikkelaar belooft nieuwe sessies toe te voegen. Wil je meer toegang, dan is een abonnement vereist. Met het geld wil de ontwikkelaar een stichting opzetten voor gratis meditatielessen voor kinderen van ouders die dit zelf niet kunnen betalen.
PhotoMarks
Als je foto’s op internet deelt, bestaat de kans dat een ander ermee vandoor gaat. Een effectieve manier om dit te bestrijden is door watermerken te gebruiken. Met PhotoMarks kun je een hele rits aan foto’s in één keer voorzien van hetzelfde watermerk. Een groot voordeel ten opzichte van concurrerende apps, is dat de fotokwaliteit met PhotoMarks niet achteruit gaat. Qua tekst kun je kiezen uit allerlei kleuren, lettertypes, formaten en meer. De volledige versie vereist een eenmalige aankoop in de app.
Runestone Text Editor
Apple claimt al jaren dat de iPad een vervanger voor je computer kan zijn. Voor web- en appontwikkelaars is dat echter nog niet echt het geval. Met de Runestone Text Editor kom je als ontwikkelaar in ieder geval wel wat meer in de buurt. Deze uitgebreide teksteditor maakt het mogelijk om hele stukken te coderen vanaf je iPhone en iPad. Er is ondersteuning voor syntax highlights in meerdere talen, waaronder HTML, JavaScript, JSON, Markdown, Swift, Python, PHP en YAML. Ook kun je zelf een thema kiezen wat jij prettig vindt om uren naar te kijken. Gebruik je de app met je iPad? Dan kun je meerdere vensters openen en zo beter multitasken.
Bekijk vooral de App Store beschrijving om te zien wat Runestone Text Editor nog mer kan doen. De basisfuncties zijn gratis, maar om alles te ontgrendelen moet je een eenmalige aankoop doen.
Acrylic
Met Acrylic kun je eenvoudig je eigen wallpaper maken voor je iPhone, iPad en Mac. Dat kun je doen met mooie kleurverlopen en 3D-animaties. Met eenvoudige bediening kun je met een handomdraai mooie wallpapers maken. Er is ook ondersteuning voor Siri Shortcuts, voor als je snel een nieuw exemplaar wil kunnen maken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties