App Gemist is terug, met een nieuwe insteek! In plaats van de apps waar je de afgelopen week al over hebt kunnen lezen op onze site, pakken we het vanaf nu anders aan. We bespreken in deze rubriek steeds een stuk of vijf apps die wat ons betreft de moeite waard zijn om te ontdekken. Leuke apps voor iPhone, iPad en Mac die je misschien nog niet kende, die handig zijn of gewoon leuk zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.
Als je veel met meerdere besturingssystemen werkt, dan kan AirDroid van pas komen. Deze app was al beschikbaar op Android, PC en Mac, maar is er nu dus ook op iOS. Met de iOS-versie kun je eenvoudig bestanden uitwisselen met andere systemen, zelfs als er geen internetverbinding is en zelfs als het andere apparaat een Android-toestel is. Het werkt met elk type bestand. Hiervoor zorgen de twee belangrijkste functies ‘File Transfer’ en ‘Nearby’, waarmee je bestanden van het ene naar het andere apparaat stuurt, zonder kabel, zonder databundel. Met de functies ‘Hotspot’ en ‘Add Friends’ kun je ook bestanden naar anderen sturen als er geen netwerk is. Daardoor is AirDroid ook een sociale app.
De bestanden worden snel uitgewisseld met een snelheid van maximaal 20MB/s. Wil je alle bestanden beheren, dan moet je daarvoor de webversie van AirDroid gebruiken. Je kunt dan ook de foto’s en bestanden op je desktop organiseren.
Giphy World
Giphy is de populairste apps voor geanimeerde gifjes. Met Giphy World AR kun je ze ook als stickers in je eigen omgeving plakken, dankzij augmented reality. Richt de iPhone-camera op een hoek van de kamer en plak je stickers. Ziet jouw kamer er te saai uit, of heb je niet genoeg leuke stickers? Er zitten meerdere scenes in die je over jouw eigen omgeving kunt leggen en je kunt ook extra stickers opvragen.
Pixelmator
Pixelmator is hét alternatief voor mensen die geen zin hebben om voor Photoshop te betalen, maar wel een goede fotobewerker zoeken. Pixelmator is zowel op iOS als op de Mac aangepast voor het importeren van foto’s in HEIF-formaat. Je kunt dus de nieuwe fotoformaten die Apple gebruikt nu moeiteloos bewerken.
Voor iPad-gebruikers is er nu ook ondersteuning voor Drag and Drop, een nieuwe mogelijkheid in iOS 11. Sleep een of meerdere foto’s vanuit Safari of de Bestanden-app naar Pixelmator en ga ze meteen bewerken. De apps voor iOS en macOS synchroniseren hun data met elkaar.
Twitterrific voor Mac
Twitterific is een échte oudgediende. De Twitter-app bestaat al jaren op de iPhone en Mac, maar deze week is de macOS-versie compleet vernieuwd. Dat mocht ook wel, want al sinds 2013 was er al geen update meer uitgebracht. Afgelopen voorjaar zochten ze via Kickstarter naar geldschieters en het resultaat daarvan is nu te zien. Twitterific 5 voor de Mac is helemaal opnieuw ontworpen en is aangepast voor macOS. De app werkt met het Berichtencentrum, ziet er mooi uit op Retina-displays en veel meer. Gebruik je Twitterific ook op de iPhone of iPad, dan wordt je tijdlijn gesynchroniseerd. Je kunt het uiterlijk van de app aanpassen, bijvoorbeeld met andere lettertypes of een donker thema.
Twitterific 5 voor de Mac heeft wel een fors prijskaartje. De app kost maar liefst €21,99, maar als je een fanatieke twitteraar bent en Twitterific elke dag gebruikt, dan kan dat zomaar de moeite waard zijn.
The Talos Principle
Hou je van puzzelgames en ben je fan van The Witness, dan moet je zeker ook The Talos Principle eens proberen Het originele spel dateert 2014 is er nu ook op de iPhone en iPad. Het begint mysterieus: je hoort een stem uit de hemel die je uit de slaap wekt. Je weet niet wie het is en waarom je ineens in het lichaam van een futuristische robot zit. Terwijl je door een idyllisch landschap loopt moet je puzzels oplossen, maar lieft 120 stuks.
The Talos Principle voelt aan als een first person shooter, maar het draait niet om schieten. In plaats daarvan moet je de gekleurde laserstralen naar een bepaald punt sturen, zodat je verder gaat. Daarbij spelen ook filosofische vragen en rol, zoals: ‘Wie ben ik? Waarom ben ik hier?’
Yoink
Yoink ken je misschien van de Mac. Met deze productiviteitsapp kun je hyperlinks, afbeeldingen en bestanden naar een tijdelijke plek op je desktop slepen, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt. Ook werkt Yoink met het klembord. Yoink is er nu ook voor iOS en kan daar goed van pas komen. In combinatie met Drag & Drop gebruik je Yoink als een soort shelf om tijdelijk onderdelen op te slaan. Op de iPhone wordt Drag & Drop niet ondersteund, want daar werkt de app alleen met je klembord samen. Ook handig!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties