App Gemist is terug, met een nieuwe insteek! In plaats van de apps waar je de afgelopen week al over hebt kunnen lezen, pakken we het vanaf nu anders aan. We bespreken in deze rubriek steeds een stuk of vijf apps die wat ons betreft de moeite waard zijn om te ontdekken. Leuke apps voor iPhone, iPad en Mac die je misschien nog niet kende, die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.
Engelstalige teksten tikken is niet altijd even makkelijk. Voor je het weet maak je een foutje en denkt de ander dat je iets heel anders bedoelt. Daarom is er Grammarly, een toetsenbord die ervoor zorgt dat je teksten, tweets en e-mails foutvrij zijn. De app wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie. De app is gemaakt door taalkundigen en houdt rekening met complexe grammatica, spellingsregels en veelgemaakte interpunctiefouten.
De app vertelt je niet alleen dat je een fout hebt gemaakt, maar kijkt ook naar de context en kan dus uitleggen waarom het de ene keer “their” en een andere keer “they’re” moet zijn. Verder geeft de app suggesties als je verwarrend woordgebruik hebt gehanteerd, zodat je er nog eens goed naar kunt kijken. Zo leer je er ook nog iets van.
Bedtime Stories
Kinderverhaaltjes zijn er bij de vleet, maar Bedtime Stories richt zich op een heel eigen insteek. Alle verhalen zijn empowering: ze moedigen kids aan om bepaalde dingen te doen en vertrouwen in zichzelf te hebben. De app is bedoeld voor ouders, die met Bedtime Stories niet domweg gaan zitten voorlezen, maar die het verhaal in hun eigen woorden gaan vertellen. Daardoor maakt het ook niet uit dat de app Engelstalig is. Je leest de tekst en vertelt het daarna in eigen woorden na – als je wilt in het Fries, Limburgs of welke tongval je ook hebt. In elk genre zijn meerdere verhalen beschikbaar, met herkenbare karakters en settings. Het eerste verhaal is altijd gratis. In een blogpost op Medium kun je zien hoe de app is bedacht.
Oak
Als je het moeilijk vindt om vijf minuten vrij te maken in je drukke werkschema, dan heb je Oak nodig. Deze app wordt uitgebracht door Digg-oprichter Kevin Rose. Je kunt er snelle en simpele ademhalingsoefeningen mee doen, maar ook langere meditaties. De app concurreert met apps zoals Headspace, Simple Habit en Calm.
Rose heeft er bewust voor gekozen om je niet richting betaalde meditatiesessies te lokken. In een korte video leggen de makers de voordelen uit van mediteren, waarna je meteen kunt beginnen. Mogelijk komen er later nog wel betaalde opties in, maar voorlopig is dat niet het plan. Zo is er de mogelijkheid dat de app de Oura-ring gaat ondersteunen, zodat je je ademhaling kunt tracken met een wearable.
Mug Life
Gezichtsherkenning en gekke bekken trekken is helemaal in sinds Apple de iPhone X heeft uitgebracht. Mug Life is niet zo heel serieus. Je uploadt een foto en krijgt daarna een gekke animatievideo terug. Er zitten een aantal standaard effecten in, waarmee je je collega’s aardig voor schut kunt zetten. Je kunt met Mug Life ook je eigen video’s maken. Voor als je geen iPhone met Animoji hebt en toch een beetje wilt klooien met gekke bekken.
Crashbots
Het genre is niet zo heel nieuw meer, maar Crashbots geeft wel een nieuwe draai aan de auto-runner. Crashbots is een runner, maar ook een actiegame. Het gaat om rennen en schieten, in twee verschillende gamesvarianten, vijf robots die je kunt ontgrendelen en meer dan 75 levels. Er komen nog veel meer levels aan, dus je blijft wel even bezig. Vooral de boss fights zijn leuk, waardoor Crashbots zich toch nog wat onderscheidt van soortgelijke games.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties