In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.
Eerder deze week besproken op iCulture:
- Met Pixelboard voor de iPad kun je samenwerken op een digitaal schrijfbord
- Review: Fennex-app geeft je supergehoor
- Telegram laat je nu berichten opslaan en is aangepast voor iPhone X
- 你好? Duolingo leert je Chinees in nieuwe taalcursus
De maker van Fruit Ninja is terug met een compleet nieuwe game. Shadows Remain werkt met augmented reality, maar is in tegenstelling tot ARcade Plane (verderop in deze App Gemist) minder geschikt voor jonge spelers. Shadows Remain is een spannende thriller waarin je het verhaal volgt van een moeder die op zoek gaat naar haar zoon. De game is een combinatie tussen een first-person shooter en een hidden object-game, gecombineerd met horror-elementen. Tel daar de AR-functies bij op en Shadows Remain blijkt een spannende titel te zijn. Het eerste deel is nu gratis te downloaden, terwijl de andere delen later volgen.
Direct Shot
Normaal gesproken staat een foto die je maakt meteen in de Foto’s-app. Als je deze vervolgens ergens in de cloud op wil slaan, moet je dat vaak handmatig doen. Direct Shot pakt het anders aan. Van de app zijn twee versies: één voor iCloud en één voor Dropbox. Met beide apps kies je van tevoren welke locaties je wil aanmaken om de foto’s in op te slaan. Direct Shot werkt met de Bestanden-app samen, dus je kunt je foto’s eenvoudig terugvinden. Het nadeel is wel dat je foto’s altijd moet maken met Direct Shot, maar hij wordt nooit toegevoegd aan je eigen camerarol. Dit voorkomt dat je camerarol volloopt met foto’s die je daar eigenlijk niet wil hebben.
ARcade Plane
Zoals de naam al doet vermoeden, is ARcade Plane een arcadespelletje in augmented reality met een vliegtuigje in de hoofdrol. In de game bestuur je een vliegtuigje eenvoudig met het touchscreen. Maar in plaats van dat deze vliegt door de wereld van de game zelf, gebruik je gewoon je eigen omgeving. Of het nou op tafel is of buiten, je kunt ARcade Plane overal spelen, zolang je maar een stabiele ondergrond hebt. Het doel is om met je vliegtuigje sterren te verzamelen om je tank te vergroten. Hierdoor kun je meer levels spelen en je stad laten groeien. De game is ook geschikt voor de iPhone X. Omdat hij werkt met ARKit, heb je minimaal een iPhone 6s of een iPad Pro nodig.
Remente
Remente is een app waarmee je jezelf kunt trainen op allerlei vlakken. De app helpt je te focussen op de belangrijke dingen in het leven en je doelen te behalen. Er is een dagelijkse planner die je helpt bij je dagelijkse to-do’s, maar die ook in het teken staat van je lange termijn doelen. De app helpt je met het instellen van de juiste doelen en het bijhouden van je stemmingen, zodat je er achter kunt komen wat jou echt blij en gelukkig maakt. Je kunt in Remente ook meer achtergrondinformatie lezen over allerlei onderwerpen, zoals tijd en stress management. De app ziet er vooral goed uit, maar als je alle functies wil gebruiken heb je wel een prijzig abonnement nodig.
MrrMrr
Niet iedereen heeft de beschikking over een iPhone X om zelf de Animoji-functie te kunnen proberen. Met de app MrrMrr krijg je toch een beetje hetzelfde effect. De gratis app volgt je gezicht en zorgt dat je gekke brillen, oren en accessoires op je gezicht kunt plakken, die meebewegen met jouw gezicht.
Vergeet echter de maskers en blader meteen door naar het tabblad met emoji, want daar vind je exacte kopieën van de Animoji-karakters zoals de panda, kat en berg poep. Het aapje ontbreekt echter.
De app biedt ook een iMessage-app, dus zelfs als je geen X hebt kun je toch berichtjes met animaties maken en naar anderen sturen. Het werkt zelfs op Android. De gezichtsherkenning is misschien niet zo nauwkeurig als met de TrueDepth-camera van Apple, maar je krijgt toch een goede indruk hoe het werkt. Opmerkelijk is dat Apple deze app voor het voetlicht bracht in de App Store-app, als app van de dag. Meestal keurt Apple apps die de eigen functies proberen te imiteren meteen af, maar deze animoji-kloon is blijkbaar zonder kleerscheuren langs de controle geglipt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties