iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 48-2017 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

iCulture: App GemistIn de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Paste

We kennen ontwikkelaar FiftyThree vooral van Paper, een van de beste tekenapps voor de iPad. Die app verscheen al in 2012 en nu is het tijd voor iets nieuws. Deze presentatie-app voor de iPhone en iPad werkt nauw samen met Slack en is bedoeld om samen aan presentaties te werken.
De simpele interface spreekt ons aan, zodat je je helemaal op de inhoud kunt richten. Opmaak, lettertypes en dergelijke is iets waar je je pas later druk over hoeft te maken. Met drag-and-drop sleep je plaatjes, linkjes en video’s bij elkaar. Anderen kunnen op een Facebook-achtige manier reageren op jouw creatie. Helaas is er geen Android-versie, dus je kunt alleen met iOS-vrienden en -collega’s samenwerken.

Vooral de iPad-versie is erg geschikt voor het maken van de slides, terwijl de iPhone-versie meer geschikt is voor het bekijken ervan. Je kunt de app gratis proberen, maar om samen te werken moet je $8 per persoon per maand betalen. Dit maakt het wat uitdagend voor kleine bedrijven met weinig budget. Die zullen eerder kiezen voor gratis oplossingen zoals Google Presentaties.

Paper van FiftyThree is ook vernieuwd en werkt goed samen met Paste. ZO kun je schetsen en tekeningen die je in Paper hebt gemaakt gemakkelijk in je Paste-presentatie slepen, vooral als je Drag and Drop op een iPad met iOS 11 gebruikt.

 

Paste by FiftyThree

Game Dev Tycoon

Game Dev Tycoon verscheen in 2012 al op de pc, als strategie- en simulatiegame. De game kreeg een eigen fanbase en is nu ook op iOS te spelen. De game lijkt op Game Dev Story, maar eigenlijk is die game pas ontstaan nádat Tycoon een succes werd. Je begint in een garage en maakt simpele games voor de pc. Naarmate de game zich ontwikkeld komen er andere consoles bij waarvoor je ook moet ontwikkelen. Zo komen er steeds nieuwe marktkansen waar je op moet inspelen. Het maken van games is een strategische keuze: je moet een platform, genre en thema kiezen voor je game en deze vervolgens ontwikkelen. Het succes van je game is afhankelijk van diverse elementen. Ook ga je nieuwe technologieën ontdekken. Ben je fan van Game Dev Tycoon dan zul je deze mobiele versie zeker leuk vinden om te spelen. Er is heel veel te doen, op het gebied van games ontwikkelen, medewerkers kiezen, onderzoek doen en dergelijke.

MindNode 5

Het is alweer tien jaar geleden dat MindNode voor het eerst verscheen. Nu hebben de makers versie 5.0 uitgebracht voor iPhone, iPad en Mac. De vernieuwde app maakt gebruik van zogenaamde floating panels waardoor de gebruikersinterface niet meer statisch is. Net zoals je mindmaps natuurlijk, want die kunnen steeds veranderen als je nieuwe koppelingen en sorteringen verzint.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

MindNode 5 gaat je helpen bij deze steeds wisselende ideeën, door het slepen makkelijk te maken. Beide apps zijn gratis uit de App Store te plukken, maar is dan alleen te gebruiken om bestaande mindmaps te bekijken. Wil je zelf aan de slag gaan moet je een in-app aankoop van €16 doen. Mensen die al eerder de app hebben gekocht krijgen 33% korting.

 
 

LittleBen

Toen we hoorden dat LittleBen “een soort koekoeksklok voor je Apple Watch” is, waren we meteen geïnteresseerd. Wie wil dat nou niet? Deze app stuurt voelbare meldingen op basis van tijdstip. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een spreekbeurt moet houden en 20 minuten de tijd krijgt. Terwijl je voor het publiek staat kun je niet steeds op je Apple Watch kijken, maar een tikje op je pols kan dan wel handig zijn. Ook kan LittleBen op je pols kloppen tijdens het zwemmen, wandelen en dergelijke. Je kunt de sessies opslaan om te zien hoeveel uren of minuten er zijn verstreken. Ook kan de app elk uur een geluidje laten horen, zoals een koekoeksklok. Om vijf uur krijg je vijf tikjes, enzovoort. Ook kun je instellen hoe hard of zacht de klopjes zijn.

24me

De persoonlijke assistent 24me heeft de grootste update ooit gekregen. De update bevat meer dan 50 nieuwe functies en verbeteringen, waaronder ondersteuning voor Siri (en Amazon Alexa, voor wie dat gebruikt). De app heeft nu een maand- en weekweergave en een 3-daagse weergave, ondersteunt tijdzones en kan wereldwijd hotels voor je boeken via Booking.com.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ook werkt de app nu in landschapsweergave. 24me V (oftewel versie 5) is bedoeld om deze assistent toegankelijk te maken voor een breder publiek. Er zijn nu 6 verschillende agenda-weergaven en er zitten voor gevorderde gebruikers ook wat leuke nieuwe extra’s in. Voor als je wel wat hulp kunt gebruiken, maar geen echte personal assistant kunt betalen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.