iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 49-2020 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 49 in 2020 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Ejectify
Gebruik je externe schijven met je MacBook? Dan heb je vast en zeker ooit de melding gekregen dat je de schijf niet juist hebt verwijderd. Dat gebeurt wanneer je een schijf niet handmatig uitwerpt via Finder of je bureaublad. Die melding krijg je ook als je Mac in slaap valt terwijl je schijven via een externe monitor zijn gekoppeld. Daarvoor is Ejectify in het leven geroepen.

Ejectify voor Mac

Met Ejectify worden de door jou gekozen schijven automatisch ontkoppeld zodra je Mac in sluimerstand staat. Zo blijven je schijven in tact en krijg je geen vervelende meldingen meer. Wanneer je je Mac weer gebruikt worden de schijven automatisch weer gekoppeld. Je kunt zelf kiezen welke schijven wel en niet meedoen. Ejectify is ontwikkeld door de Nederlander Niels Mouthaan (@nielsmouthaan).

Wil je het project steunen? Dat kan voor $3 op de website van de ontwikkelaar.

Bekijk ook
Automatisch externe schijven uitwerpen? Ejectify voor Mac doet het voor je

Automatisch externe schijven uitwerpen? Ejectify voor Mac doet het voor je

Vind je het vervelend om vaak handmatig je externe schijven los te koppelen van je Mac? Daarbij kan Ejectify helpen. Deze app zal schijven automatisch loskoppelen als je Mac in sluimerstand gaat.

Supercluster

Ruimtevaart fans opgelet: Met Supercluster houd je alle raketlanceringen ter wereld in de gaten. Je kunt notificaties instellen voor specifieke raketten en natuurlijk live meekijken tijdens de lancering. Supercluster biedt ook allerlei gedetailleerde informatie over de raket. Wat gaat de ruimte in en waarom? Wie is er aan boord? De app heeft ook geschiedenisfeitjes, zoals het verhaal van Joeri Gagarin – de eerste mens in de ruimte.

Instabar

Instagram heeft dan wel een websiteversie, maar héél goed is die niet. Eindeloos scrollen om je tijd te verdoen is dan ook minder leuk dan op je iPhone. Om die ervaring toch een beetje naar je Mac te brengen kun je Instabar installeren. Deze Mac-app voor in je menubalk toont de compacte weergave van Instagram zoals je die ook op je telefoon zou zien.

Je kunt net als in de officiële app voor iPhone scrollen door je tijdlijn, verhalen bekijken en berichten sturen. Helaas is het onmogelijk om je FaceTime HD-camera te gebruiken om selfies te maken, maar je kunt wel foto’s uploaden.

Wil je Instabar downloaden voor $2,40, kijk dan op de website van de ontwikkelaar.

Wellnest

Het geeft rust in je hoofd om iedere dag even op te schrijven hoe je je voelt. Wat heb je gedaan en hoe voelde je je daarbij? Omdat je daar nogal aan moet wennen als je er net mee begint kan Wellnest je helpen. Deze app maakt van self care een spelletje. Verdien punten door je dagboek in te vullen. Met de punten kun je je dagboek opleuken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Xesto Fit

Weet je niet wat jouw schoenmaat is in bijvoorbeeld Amerikaanse maten? Of wil je de schoenmaat van je kind bijhouden? Dan kun je Xesto Fit gebruiken. Met deze app moet je een voet scannen om te zien welke maat die voet heeft. Dat doet je iPhone met de TrueDepth-camera die ook voor Face ID wordt gebruikt. Bij iedere maat kunnen ook schoenen worden aanbevolen.

NatureID

NatureID is expert in het herkennen van planten, honden en katten. Download de app en je kunt meer dan 10.000 planten herkennen met een nauwkeurigheid van 95%. Ook zitten er meer dan 100 kattenrassen en bijna 500 hondenrassen in de app. Je kunt alles leren over de gescande planten of dieren. Is je plant ziek, dan kan NatureID ook kijken wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen.

Deze week heeft de app een update gekregen waardoor niet alleen het herkennen sneller gaat, maar ook het terugvinden van scans. Let goed op: de app kost maar liefst €55 per jaar middels een abonnement. Bedenk dus goed of je de app echt nodig hebt.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.