Big Lens: diepte-effect op foto’s aanbrengen op de iPad
Ben je nog niet overtuigd van de Fotostream-functie die geïntroduceerd is met iCloud? Misschien kan de iPad- en iPhone-applicatie Big Lens je standpunt doen veranderen. Als je een foto maakt met de iPhone, wordt die rechtstreeks in je Fotostream gezet. Open Big Lens op de iPad, haal de foto uit de stream en je kunt meteen aan de slag met de dieptebewerking van de foto op het grotere iPad-scherm. Natuurlijk kun je ook een met de iPad 2 gemaakte foto van een diepte-effect voorzien.
Met Big Lens kun je een selectie maken van een deel van de foto en die nadrukkelijk accentueren. Dat kan met een basic en advanced modus die je kan selecteren nadat je de foto hebt geopend. De basic is niet zo bijzonder: daarmee kan je de selectie maken door een rond of vierkant vlak uit te rekken en bij te draaien om een deel van de foto naar voren te brengen. Met de advanced modus kun je echter zelf een selectie van de foto maken en het gaat nog doodeenvoudig ook.
Met je vinger teken je met een rode kwast op het scherm van de iPad. Alles wat rood gekleurd wordt, zal naar voren worden gebracht. Maar bespaar je de moeite om alle randjes nauwkeurig bij langs te gaan. Zodra je een grove selectie hebt gemaakt, druk je op de knop Auto en Big Lens maakt opeens zelf een (treffende!) selectie van de objecten die je hebt benadrukt. Mocht het resultaat toch niet bevallen, dan kun je hoekjes en lijntjes alsnog bijschaven met de rode kwast en de gum. Een selectie maken kan zelfs nóg sneller met de lasso. Trek een lijn om een groep objecten of mensen om een foto, druk Auto en de applicatie selecteert je benadrukte onderwerpen vanzelf.
De achtergrond wordt daardoor vaag en dat is het effect waar Big Lens je mee laat spelen. Je kan de vaagheid van de achtergrond instellen met aperture, een functie die de opening van je sluiter voorstelt. Bij F3,5 is de achtergrond nog vrij helder, bij F1,8 is het een grote waas. Er zijn drie tussenstanden. Nu kun je het grootste ongeveer gelijkkleurige vak op de achtergrond behangen met een subtiele vormpjes. Daarvoor kies je de knop ‘lens’ en kun je kiezen uit hartjes, sneeuwvlokken, kruisjes en meer. Een andere optie is een kleurenfilter op de foto loslaten. Tot de opties horen onder andere Sepia, Lomo, zwart-wit, koude kleuren en warme kleuren. Sommige filters gaan vooral de achtergrond aan.
Je kunt ten alle tijde je huidige bewerking vergelijken met de originele foto. Die verschijnt meteen in beeld als je de Compare-knop indrukt. Zo krijg je een goede indruk of je een foto mooier aan het maken bent.
Downloaden: Big Lens (€0,79, universele applicatie)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 4 reacties