Codify: programmeren en games maken op de iPad

Codify: programmeren en games maken op de iPad

Codify voor de iPad is een app waarmee je zelf games en toepassingen kan maken voor de iPad. De applicatie werkt met de Lua-programmeertaal en met een Play-knop kun je meteen het resultaat testen.
Bart Breij -

Codify iPad game en toepassingen makenBeginnende (hobby)programmeurs opgelet: vanaf vandaag is er een applicatie voor de iPad te downloaden waarmee je zelf je eigen toepassing of spel kan programmeren. Codify gaat uit van de Lua-programmeertaal en ondersteunt zelfs typische iPad-eigenschappen als multitouch en kantelbewegingen. De applicatie is ervoor gemaakt om simpel zelf dingen te programmeren, brengt overzicht aan met verschillende kleuren en helpt je door stukken code waar gewenst aan te vullen.


Codify is geen app die we even snel kunnen testen. Daarvoor neemt het programmeren simpelweg veel te veel tijd in beslag. Het is de vraag of je het dan ook op de iPad wil doen. In de trailer wordt de ingevoerde tekst duidelijk ingevoerd vanaf een extern toetsenbord. Het voordeel van programmeren op de iPad is dat het natuurlijk overal kan. Je hoeft maar op Play te drukken om je huidige creatie in werking te zien.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De applicatie beschikt over een vector graphics render, verschillende voorbeelden waar je meteen mee kan spelen en die je kan aanpassen, retrogeluiden voor games, een ingebouwde Engelstalige handleiding waar je meteen vanaf het on-screen toetsenbord naar toe kan gaan en ondersteuning voor parameters en variabelen.

Downloaden: Codify (€5,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2011 om 14:07
Categorie
Productiviteit

Reacties: 5 reacties

  1. Kun je de gemaakte app ook publishen in de app store?

  2. En ook ik wil wel eens weten of de gemaakte applicaties gepublished kunnen worden in de app-store.

    Iemand die hierover meer informatie heeft?

  3. Lijkt geen enkele exportmogelijkheid te hebben. Zelfs plaatjes en geluiden zitten in het programma zelf ingebed. Ik denk dat je dit programma dus niet zozeer als een serieuze ontwikkelomgeving kan zien (zelfs undo ontbreekt) maar meer als een oefenomgeving. Lua wordt ook door corona gebruikt, daar kan je wel apps mee publiceren.

  4. interessant dat deze is toegelaten in de App Store, want officieel mag het niet: “No interpreted code may be downloaded or used in an Application except for code that is interpreted and run by Apple’s Documented APIs and built-in interpreter.”

    opent de deur voor andere leuke apps (zoals een Basic programmeeromgeving o.i.d.)

  5. @Vincent

    Die regel is er zodat je niet direct met de hardware mag praten of executable code mag downloaden (omdat apple daar dan geen controle op kan uitvoeren).

    In dit geval interpreteert de software het script, en roept het programma zelf de apple api’s aan. Codify valt daarmee binnen de uitzondering die in die regel beschreven staat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.