Douane voor iPhone geeft info over invoerregels (review)

Het artikel gaat over de applicatie van de Douane. In het artikel wordt uitgelegd hoe de applicatie werkt en wat je ermee kunt doen.
Tonnie Kroesemeijer - · Laatst bijgewerkt:

douane okIn de App Store is onlangs de applicatie Douane verschenen. Deze applicatie is een handige informatiebron voor de mensen die op vakantie gaan, zodat je vooraf kunt zien wat je wel en niet mag meenemen van de Nederlandse douane. De applicatie trok mijn aandacht, omdat ik me regelmatig bij het kopen van een souvenir afvraag of het wel is toegestaan. Ik kan me voorstellen dat meer vakantiegangers daar wel eens tegenaan lopen.

De applicatie geeft per bestemming een aantal categorieën weer, zoals planten/dieren, namaakproducten, eten en geld.


Ook is er een zoekfunctie om snel informatie over een bepaald onderwerp te achterhalen. De applicatie is interessant, omdat je snel antwoord op je vragen krijgt en omdat er geen internetverbinding voor nodig is. Je hebt dus alle informatie bij de hand, zonder dat je roamingkosten hoeft te maken. Maar er is nog meer.

krokodilAls je zoekt naar een product in de applicatie wordt er niet alleen weergegeven of het toegestaan is om dit mee te nemen naar Nederland. Er wordt ook informatie gegeven over het product zelf en waarom je het niet mag meenemen als het om bijvoorbeeld natuursouvenirs gaat. Zo las ik hoe krokodillen in Zuid-Amerika leven, waar ze hun eieren leggen en welke producten van krokodillen te koop zijn. Ook lees je waarom je deze niet mag meenemen naar Nederland.

Daarnaast wordt er informatie gegeven over:

  • Geneesmiddelen: Regels en procedures voor het meenemen van geneesmiddelen.
  • Goederen: Het maximaal te importeren bedrag (€430) aan goederen in verschillende valuta.
  • Schoenmaten: een tabel waarin afgelezen kan worden welke schoenmaten in EU, US, UK en JP gelijk zijn.

Offline informatie

Het voordeel dat de applicatie is zoals gezegd dat je geen internetverbinding nodig hebt. Maar dit is tegelijk ook een nadeel, want de applicatie maakt ook in Nederland geen verbinding en wordt op deze manier niet up-to-date gehouden. Hierdoor kan het zijn dat de lijst met valuta na enige tijd niet meer klopt en daarnaast vraag ik me ook af hoe snel de lijst met wat wel en niet toegestaan is, kan verouderen. In dit geval kan je niet geheel vertrouwen op de informatie die weergegeven wordt en zal er bij elke verandering een update van de applicatie gemaakt moeten worden. Ik denk dan ook dat het verstandiger geweest zou zijn dat de makers van deze applicatie een updatefunctie hadden ingebouwd, zodat je handmatig via 3G of Wi-Fi de informatie kunt bijwerken.

De applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Conclusie

De applicatie van de douane geeft veel nuttige informatie weer die voor elke vakantieganger belangrijk kan zijn voor het importeren van producten, geneesmiddelen, geld en documenten. De applicatie is eenvoudig in gebruik: in vier stappen ben je bij de informatie die je wilt hebben. Je kiest je bestemming, vervolgens de categorie, dan klik je op een subcategorie en daarna komt er een lijst waar nog een keuze uit gemaakt kan worden. Er is geen internetverbinding nodig om gebruik te maken van de applicatie. Of de informatie altijd up to date is betwijfel ik echter. Ga je op vakantie en neem je goederen mee uit het buitenland, dan is de inhoud van deze applicatie een goede (maar mogelijk snel gedateerde) bron van informatie.

Info: Douane

  • Ontwikkelaar: Biggerworks
  • Applicatie: Douane
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 3.6 MB
  • Cijfer: 7.5

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.