Everyme: berichten naar groepen sturen met Path-achtige app

Everyme is een nieuw sociaal netwerk voor de iPhone waarin automatisch groepen voor je worden aangemaakt. Als geadresseerden de app niet hebben gedownload is er geen probleem: zij kunnen deelnemen via e-mail.

Everyme groepsgesprek met beste vriendenMet zoveel sociale netwerken die vechten voor een levendig gebruikersbestand, is het voor nieuwelingen in het wereldje lastig om voet aan wal te krijgen. Hoe haal je gebruikers over om weer een nieuw account aan te maken voor weer een nieuwe dienst? De nieuwe applicatie Everyme weet het goed gemaakt. Aan de hand van de gegevens van je andere sociale netwerken, maakt de app groepen met mensen voor je aan. Die groepen kan je vervolgens vanuit de app aanpassen en direct benaderen. Hebben mensen de app niet? Dan ontvangen ze de boodschap gewoon per e-mail en kunnen ze vanuit die mail antwoorden.


Als Everyme niet aanslaat, is het voor jou als gebruiker dus in ieder geval nog een applicatie waarmee je snel en gericht een groepsmail kan sturen naar een geselecteerd publiek. De antwoorden die per mail gegeven worden, krijg je als pushbericht te zien en kan je openen in de comments onder je bericht. De integratie tussen de reacties in de app en de correspondentie per mail gaat vlekkeloos. Alle geadresseerden in de groep krijgen de laatste berichten en reacties van anderen mee; als ze de app niet hebben, gebeurt dat wel via e-mail. De vraag is wel of mensen dat niet gaan ervaren als spam, zeker als je elkaar op sms-tempo van nieuwe reacties voorziet. Anderen die de app Everyme gebruiken, ontvangen de reacties per pushbericht in de applicatie en niet langer per e-mail.

De toepassing heeft op het gebied van interface leentjebuur gespeeld bij Path, en begint elke groepsdiscussie met een grote foto bovenaan. Ook hier staan de berichten onder elkaar, omringd door een licht vierkant lijntje met een vermelding van het aantal reacties en het aantal ‘loves’.

Het bijzondere aan Everyme is dat de applicatie zelf groepen voor je aanmaakt. Je kan contacten eenvoudig verwijderen uit een lijst en ook weer toevoegen aan de hand van je adresboek, Twitter, Facebook of handmatig ingevoerd e-mailadres. Voor de niet-gebruikers is het een grote vraag aan wie de berichten allemaal geadresseerd zijn. In onze testsessie konden we eveneens vanuit een groep geen contact leggen met een handmatig ingevoerd Hotmail-adres. Zo wordt het wel erg troebel bij wie een bericht aankomt en wie niet.

Het is duidelijk dat Everyme beter uitgewerkt moet worden om haar potentie te benutten. Tot nu toe balanceert het op het randje van een nieuw sociaal netwerk met een enorm bereik, tot ogenschijnlijke mailspam.

Downloaden: Everyme (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.