Ga je vaak met het vliegtuig? Of haal je juist vaak mensen op van het vliegveld? In beide gevallen kan het nieuwe Flight Card voor de iPhone rust in de gelederen brengen. De app zet vluchtgegevens overzichtelijk onder elkaar en toont die op stijlvol vormgegeven ticketachtige kaarten. Het mooie aan Flight Card is dat je alleen een vluchtnummer hoeft in te voeren om de gegevens naar boven te halen.
Flight Card herkent meer dan 90.000 vluchten per dag, verdeeld over 1500 vliegmaatschappijen en 16.000 luchthavens. Nadat je een vluchtnummer hebt ingevoerd, haalt de app automatisch de vertrek- en aankomsttijd naar boven. Het vertrekpunt en eindpunt staan middels afkortingen in beeld en worden ondersteund door het vluchtnummer en de terminal en gate waarvan het vliegtuig vertrekt. Helemaal bovenin beeld wordt aangegeven hoe lang een vlucht nog duurt.
Wat opvalt, is de elegantie die de applicatie uitstraalt. Elke vlucht heeft zijn eigen, ingetogen kleur. Strakke en duidelijke icoontjes begeleiden de gegevens. Eigenlijk kan vluchtinformatie er niet overzichtelijker uitzien dan dit. De pagina’s waarop een vlucht wordt toegelicht, is eigenlijk precies hoe een vliegticket eruit moet zien. Het kan ook bijna niet anders of de app is gebaseerd is op het werk van Tyler Thompson, die al in januari 2010 zijn visie op vliegtickets deelde met het internet. Hij stelde al dat vliegtickets er een stuk moderner, fraaier en handiger konden uitzien en kreeg daarin respons van allerlei andere ontwerpers. Flight Card brengt de visie nu in de praktijk.
Naast elegant is de app ook doeltreffend gehouden. Behalve het instellen van een 24-uursklok in plaats van een AM- en PM-variant, zijn er geen instellingen voorhanden. Je voert een vluchtnummer in, er wordt een ‘boarding pass’ gegenereerd en dat is het. Je kan meerdere boarding passes invoeren. Die komen in het hoofdmenu onder elkaar te staan en je kan er tussen swipen als je er een hebt geopend. Met een deelknop kun je vluchtgegevens per SMS of e-mail naar anderen sturen. De te versturen standaardtekst (die je wel zelf kan aanpassen), richt zich wel echt vanaf de persoon die vliegt. Dat is voor de luchthaven-ophaler wat minder relevant dus.
Mocht je onverhoopt geen vluchtnummer voorhanden hebben, dan werkt Flight Card lastiger. Zoeken op een vlucht kan vanaf een vertrek- of aankomstlocatie en zeker op drukke vliegvelden levert dat veel resultaten op. Een ander handigheidje zou een pushbericht zijn die om een vooraf ingevoerde tijd voor aanvang van een vlucht afgaat.
Ga je alleen vanaf Schiphol? There’s an app for that. FlightTrack brengt vluchten in kaart en met TripIt kun je eveneens een reis uitstippelen. Flight Card is niet de goedkoopste, maar wel de meest overzichtelijke en elegante van het kwartet.
Downloaden: Flight Card – Volg uw vlucht (€3,99)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 5 reacties