Foursquare vertelt wanneer je Mayor wordt
Je gaat dagelijks naar een discotheek in je stad. Niet om meiden te scoren of met vrienden te kletsen, maar om in te checken bij Foursquare. Helaas lukt het je maar niet om de status Mayor te bereiken. Tot nu toe kon je niet weten hoeveel check-ins je mistte om Mayor te worden. Gelukkig is dit vanaf nu wél mogelijk. Wanneer je nog maar tien check-ins verwijderd bent van de status Mayor, dan krijg je automatisch een berichtje te zien. In plaats van “je hebt nog tien check-ins nodig” zegt Foursquare “je bent nog tien dagen verwijderd van de status Mayor”.
Waarom gebruikt Foursquare ‘dagen’ en niet ‘check-ins’? Heel simpel: de Mayor is niet degene die het vaakst incheckt. De Mayor is namelijk degene die de meeste dagen incheckt. Stel, persoon A checkt vijftien keer op drie dagen in en persoon B checkt dertien keer op vier dagen in, dan is persoon B de Mayor.
De Mayor is iemand die de afgelopen zestig dagen de meeste dagen incheckte op één specifieke locatie. Wanneer je iedere dag ergens incheckt, ben je na twee maanden vrijwel zeker Mayor. Of er moet nog een andere persoon zijn die ook iedere dag incheckt.
Om het nog makkelijker te maken is er de applicatie Future Checkin voor de iPhone. Hiermee check je automatisch in bij Foursquare-locaties in de buurt.
Nog niet bekend met Foursquare? Het is een sociaal netwerk waarbij je kunt inchecken op locaties en daarmee punten kunt verdienen. Ook kun je badges verdienen en, als je degene ben die het vaakst is ingecheckt op een locatie, de mayor (burgemeester) worden. Feest.je is de Nederlandse concurrent van Foursquare.
Downloaden: Foursquare (gratis)
Via: ReadWriteWeb
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
The Mayor van Volendam!
WTF? Weird,
hier heb ik nog nooit van gehoord
Waar gaat dit in godsnaam over??
En het nut hiervan?
@Tjeerd: Dan ben jij vast de mayor van de steen waar je al die tijd onder hebt gelegen!
@Sammie65: Foursquare is één van de bekendste geolocatie-applicaties. In de laatste alinea staat iets meer over Foursquare.
Als ik iets de grootste onzin vind op het internet is het Foursquare wel. Ik begrijp het doel niet, wat er leuk aan is en waarom iemand het zou willen doen. Kan aan mij liggen, maar mijns inziens gaat het nergens over.
Nou nou .. ‘grootste onzin’ ? Het is vast niet voor iedereen leuk of handig.. Maar om het meteen af te doen als ‘de grootste onzin’…
Eventuele voordelen: zien waar je vrienden zijn / nieuwe (uitgaans)gelegenheden ontdekken / tips krijgen over leuke plekken.
En daarnaast is er ook nog een spelelement waarbij je kan gaan voor hoogste (week)score onder je vrienden.
@devnl: Gebruik het niet, maar zou er wel iets nuttigs voor kunnen verzinnen.
Zo kan het zijn dat je ergens in de stad bent en je ziet een mooi oud gebouw. Graag zou je meer informatie er over willen hebben. Je kan dan gaan zoeken op Google en het daar mee doen. Je kan natuurlijk ook kijken wie er vaakt incheckt en via twitter contact met hem opnemen. Het is mogelijk dat hij dan aanwezig is en je misschien een rondleiding wilt geven.
Of misschien als je staat bij een groot poppodium en je wilt even snel weten wie er optreed en of je kaartjes nodig hebt en zo ja, of ze er nog zijn. Even contact opnemen met de major en je weet het.
Of je bent ergens en je wilt gaan stappen. Even kijken waar veel mensen in checken en je weet waar het normaal gesproken druk is…
Helaas gaat het door zulke acties fout (overal maar snel langs gaan en inchecken want dan kom je bovenaan) en is het hele systeem waardeloos.
@Joid: Ik denk eerder dat het iemand met een sociaal leven is. Iemand die niet op iedere hoek van de straat aan zijn/haar Twitter/FB/Hyves/whatever vriendjes gaat zitten vertellen of hij/zij een patatje met staat weg te werken, een fles cola afrekent of de bus instapt.
@devnl: Laatst zat ik op café met een paar vrienden en zag ik op m’n iPhone te melding via FourSquare dat een vriend een paar café’s verder zat. Sms’je gestuurd en we zaten half uurtje later allemaal samen op café.
Dat is een nut van FourSquare, weten waar je vrienden zijn en laten weten waar jij bent.
Ander voorbeeld: Ik deed een check-in in een snackbar in m’n eigen stad en zag in de buurt een café’tje staan dat ik niet kende, met een paar tips erbij van mensen dat het een klein supergezellig plekje is. Bleek het inderdaad te zijn, maar achterin in een klein straatje.
Dat is een nut van FourSquare, dingen ontdekken die je anders nooit zou vinden/bezoeken, zelfs in je eigen stad.
Dan tijd dat de Mayors van Volendam en Heerjansdam bijeen komen (hebben elkaar vast veel te melden)