Graphly voor iPhone laat je simpele grafieken en diagrammen maken
Als je snel een simpele grafiek of diagram wil maken zijn tekstverwerkers niet altijd je beste vriend. Het kan daarom handig zijn om ze in een meer eenvoudige omgeving te maken. Graphly voor iPhone wil zo’n omgeving bieden. In de applicatie kies je voor een bepaald diagram of grafiek en vul je jouw factoren en waardes in. Daarna geef je jouw creatie een naam en voilà: binnen een handomdraai heb je een grafiek gemaakt die je kan delen via Facebook, Twitter, Google+, e-mail of kan opslaan in je filmrol.
De interface van Graphly is rustig, waardoor je snel je weg vindt. Alle mogelijke grafieken worden weergegeven door middel van een voorbeeldplaatje, zodat meteen duidelijk is welke kanten je op kan. Uiteindelijk kun je kiezen tussen een lijngrafiek, een scatterplot, een staand of liggend staafdiagram, een taartgrafiek of een donutgrafiek. Het invoeren van de gegevens gaat simpel en snel. Handig: als je een taart of donut-grafiek maakt en absolute waardes invoert zet Graphly deze automatisch om in percentages.
Na even met de app te spelen komen echter een aantal mankementen van Graphly aan het licht. Zo zijn het aantal factoren, staven of taartpunten dat je in een grafiek kunt opnemen altijd beperkt tot 10, meer waardes meenemen is onmogelijk. Ook verwarrend: de kleuren van de voorbeeldplaatjes van de staafdiagrammen suggereren dat je meerdere factoren op een staaf kunt meenemen, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Bovendien wordt duidelijk dat je bij de grafieken en staafdiagrammen alleen absolute waardes kunt gebruiken, en geen percentages.
Uiteindelijk is Graphly simpel en snel, maar blijkt de app vooral geschikt voor grafieken en diagrammen on-the-go, voor als je even snel iets in beeld wil brengen. Bijvoorbeeld hoe de verkoop van vier verschillende producten zich tot elkaar verhouden of als je een grappig nieuwsfeit snel in een grafiek wil opnemen om deze via Twitter te delen. Wanneer je geavanceerdere infographics wil maken ben je misschien beter uit bij applicaties met meer opties, zoals Roambi Analytics of Keynote-alternatief Haiku Deck.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties