Laat je homescreen zien met #Homescreen voor iOS
Het is altijd leuk om te zien welke apps mensen op hun homescreen hebben. Daarmee laat je immers zien wie je bent, wat je doet. Betaworks heeft daarom de app #Homescreen uitgebracht, waarmee je een screenshot van je iPhone-homescreen kunt maken. De app scant de aanwezige icoontjes en maakt er een interactieve afbeelding van. Die kun je online delen, zodat vrienden meteen vanuit de afbeelding kunnen doorklikken naar de App Store.
Je kunt met muis over de verschillende apps gaan om meer te weten te komen. Ook krijg je er meteen een downloadlink bij. #Homescreen herkent niet alle apps, maar dat is wel vaker het geval bij apps die op basis van herkenning moeten zetten welke apps er op je iPhone staan. Vooral de Nederlandse apps zoals Rummified, iCulture en Fitmo werden niet goed herkend. #Homescreen dacht dat het respectievelijk om Tap-Translate, Houston en Hesn Al gaat. De internationale app Best Fiends werd herkend als Voyager. De icoontjes lijken er in veel gevallen niet eens op.
Huh? Deze app heb ik écht niet.
#Homescreen is gemaakt door Betaworks, een investeringsmaatschappij die start-ups op weg helpt. Eigenlijk was het bedoeld als niet meer dan een experiment, maar de makers bedachten dat er best vraag naar een dergelijke app zou zijn. Hoofddoel van de app is om het makkelijker te maken screenshots uit te wisselen op allerlei sociale netwerken, zonder dat je steeds hoeft uit te leggen om welke app het gaat.
#Homescreen vereist Twitter
Er zit wel een belangrijk nadeel aan #Homescreen. Toen ik de app had geïnstalleerd, bleek dat je verplicht bent om je Twitter-account te koppelen. Doe je dat niet, dan werkt de app niet. Dat is een nogal onzinnige eis. #Homescreen gebruikt de Twitternaam om het plaatje op de website een unieke naam te geven. Bovendien kunnen ze bij elk homescreen meteen een fotootje tonen en laten zien van wie het is. Je hoeft niet per se je homescreen te delen via Twitter, want na het analyseren van je homescreen toont #Homescreen een suggestie voor de tweet die je kunt plaatsen, waarbij je de URL gewoon kunt overtikken. Bij mij is het homescreen via deze link te bekijken. Maar vervelend is die verplichte Twitter-koppeling wel, want niet iedereen is een fervente twitteraar.
Nog meer homescreens op Homescreen.is
Op de website Homescreen.is kun je nog meer homescreens zien van mensen die je niet kent, maar die misschien wel interessante pareltjes hebben ontdekt. Een eerste blik maakt echter duidelijk dat sommige mensen nog erg vasthouden aan de standaardapps en de alom bekende apps. Misschien was het daarom leuker geweest om het tweede scherm nemen. Op zich kan dat bij #Homescreen, want de app geeft je de instructie om een screenshot te maken van het scherm. Dat kan dus ook het tweede of derde scherm zijn. Maar dan heb je opnieuw een probleem: er zijn heel wat mensen die zo weinig apps hebben dat het allemaal op het homescreen past. Behalve lezers van iCulture natuurlijk.
Conclusie #Homescreen review
#Homescreen is een leuke app om je homescreen te delen, maar perfect is ‘ie niet. Voor Nederlandse gebruikers is het wat onhandig dat #Homescreen de Nederlandse apps zo slecht herkent en met Belgische apps zal het niet veel anders zijn. Ook is het erg jammer dat je verplicht bent om je Twitter-account te koppelen. Het handig daarvan is wel dat je wat meer achtergrondinformatie kunt zien over de persoon die het homescreen gebruikt (op basis van het Twitter-profiel), maar er zou ook een escape-mogelijkheid moeten zijn voor mensen die geen Twitter gebruiken.
Pluspunten
- Handige app om je homescreen te delen
- Nieuwe apps ontdekken, zonder dat je mensen hoeft te vragen
- Ook herkenning van apps binnen mappen
- Welk scherm je kiest, bepaal je zelf (dus ook tweede of derde scherm)
Minpunten
- Twitter-account koppelen verplicht
- Herkenning van Nederlandse apps niet zo goed
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 8 reacties