iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
Inholland: onofficiële iPhone-app valt in de smaak bij hogeschool

Inholland: onofficiële iPhone-app valt in de smaak bij hogeschool

Inholland is een onofficiële rooster-app voor de iPhone voor de Hogeschool Inholland ontwikkeld door twee studenten. In de applicatie kan je je rooster raadplegen, nieuws lezen en lessen in je iOS-agenda zetten.
Bart Breij -

Inholland iPhone iPod touch rooster-appHet begon met frustratie. Er was nog geen Hogeschool Inholland-applicatie voor de iPhone en over de webdiensten van de school, was ontwikkelaar Jelmer Holtes geenszins te spreken. Dus sloeg hij de handen ineen met medestudent Kjeld Groot en ontwikkelde een rooster-applicatie voor alle divisies van Inholland; een doelgroep van ruim 40.000 studenten. De applicatie van 79 cent is niet officieel, maar bevalt de hogeschool zo goed dat ze er zelf actief over tweet.


Inholland lesrooster in je agenda zettenHoltes en Groot ontwikkelden de app in twee maanden tijd, tussen de colleges door. Als je de app ziet, is het moeilijk voor te stellen. Inholland ziet er uiterst gelikt uit, in de kleuren van de hogeschool. Onderin beeld benader je in drie verschillende tabbladen je rooster, het nieuws en algemene informatie over de app – maar er is ook nog een menu links dat je altijd kan benaderen met een veegbeweging. Daar kan je de roosterinstellingen aanpassen, lezen hoe je je schoolmail instelt op je iPhone en heb je de mogelijkheid al je vakken in de agenda van de iPhone te zetten.

Je kan de Inholland-app gebruiken als leerling, docent en zelfs als hoofd. Bij het opstarten kies je een vestiging van de hogeschool uit, daarna de opleiding. Dan volgt de optie om een rooster te kiezen. Je kan alle vakken uit een jaar in het rooster zien, de roosters van alle jaren bekijken of het rooster van een klas weer te geven. Die krijg je vervolgens te zien in de app, met bovenin de balk een mogelijkheid om van week te wisselen. Je kan een les selecteren voor details ervan en om hem in je iPhone-agenda te zetten.

Inholland lesrooster app links menuOp dit moment is er nog geen ondersteuning voor gedeelde roosters, maar daarvoor is reeds een update ingediend bij Apple. Daardoor kunnen studenten met een gedeeld rooster direct de klas per college zien. Ook komt er dan een bugfix voor het probleem dat sommige iOS 6-gebruikers hebben, waarbij een les soms niet in de agenda komt te staan.

Je hoeft niet bang te zijn dat Inholland de applicatie zomaar afkapt. Holtes heeft toegang gekregen tot de gegevens en kan daarom vrij gebruik maken van de informatie die de hogeschool beschikbaar stelt.

Downloaden: Inholland (€0,79)

Reacties: 10 reacties

  1. Mag dat zomaar? De naam van de school als naam gebruiken voor je applicatie en dan geld vragen? Ik zou dit niet toestaan.

    Hebben jullie de application trouwens getest? De screenshots zien er gelikt uit, maar van de animaties en schermpjes krijg je spontaan epileptie. Trilt alle kanten op.

  2. @Marc: Je beide vragen worden in het artikel eigenlijk al beantwoord. Althans: Hogeschool Inholland lijkt geen moeite te hebben met de app. Overigens heb ik zelf geen last van rare animaties.

  3. Als zo’n instelling te lamlendig is om zelf een app te maken, is hij vaak weer wel bereid om een ander een spaak in het wiel te steken.
    Dus snel diwnen voordat hij weg is (of ga naar een echte universiteit…)

  4. Origineel geplaatst door Bart Breij
    @Marc: Je beide vragen worden in het artikel eigenlijk al beantwoord. Althans: Hogeschool Inholland lijkt geen moeite te hebben met de app. Overigens heb ik zelf geen last van rare animaties.

    Heb het artikel gelezen. Was meer de vraag of zoiets echt mag. Niet of ze het toestaan.

    De schokkerige animaties zie je bij het instellen van het rooster.

  5. Ik gebruik toch liever http://www.ONTT.nl omdat die gratis is. Volgens mij komen zij ook met een iphone app binnenkort. Wacht ik daar wel op.

  6. Origineel geplaatst door Marc
    Mag dat zomaar? De naam van de school als naam gebruiken voor je applicatie en dan geld vragen? Ik zou dit niet toestaan.Hebben jullie de application trouwens getest? De screenshots zien er gelikt uit, maar van de animaties en schermpjes krijg je spontaan epileptie. Trilt alle kanten op.

    Dat is optisch bedrog, de animaties komen voornamelijk snel voorbij bij het instellingen scherm. Wanneer je een trage verbinding hebt, zijn de animaties van de alerts heel natuurlijk.

    Overigens wordt dit commentaar wel meegenomen in de volgende update die binnen 2-3 weken zal verschijnen in de App Store.

  7. De HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) heeft een tijd geleden zelf zo’n app ontwikkeld.

    Studenten zien hun rooster, mededelingen en een overzicht van het aantal behaalde studiepunten.
    De app is bovendien in meerdere talen in te stellen en gratis.
    De app staat niet in de appstore maar is via een snelkoppeling op het bureaublad te zetten en werkt daarmee perfect als een gewone app.
    HAN4ME is beveiligd met de username en password van de student.
    Kijk zo kan het dus ook!

  8. Veel bovenstaande reacties doen wel erg flauw over die 79 cent. Dat is nog geen half biertje dat een student er voor moet laten staan!
    Bekijk het eens zo: de hogeschool bespaart tenminste 10 duizend euro aan ontwikkelkosten, twee studenten hebben een goede ervaring en houden er een mooie zakcent aan over en de andere studenten hebben een handige app voor bijna niets. Win-win dus.

  9. Ik heb deze app ook laatst gedownload, maar in mijn rooster zie ik alle vakken dubbel staan.. Iemand een oplossing?

  10. @Mitch van der Ven:

    Beste Mitch,

    Dit probleem zijn wij ook tegen gekomen bij sommige roosters. Het lijkt erop alsof het dubbele lessen zijn, maar vaak zijn het lessen voor verschillende klassen.

    Wanneer je via ontt.nl of een andere webservice hetzelfde rooster bekijkt, zie je de dubbele items namelijk ook.

    Voor meer vragen en/of antwoorden kun je contact met ons opnemen!

    Met vriendelijke groet,

    Jelmer Holtes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.