De laatste tijd vliegt er boven Nederland een grote en belangrijke satelliet: de ISS. ’s Nachts heb je af en toe de gelegenheid om deze satelliet te zien, die te herkennen is aan zeer fel licht. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze satelliet te spotten, onder andere met de applicatie ISS Visibility. Om de precieze tijden te bepalen waarop je naar buiten moet kijken, maakt de applicatie ISS Visibility gebruik van de GPS. Aan de hand van je locatie zoekt de applicatie uit wanneer je de ISS kan zien en hoe fel deze te zien is.
Je hebt ook de mogelijkheid om andere coördinaten in te voeren dan je eigen GPS-coördinaten, zodat je aan vrienden die in een andere stad wonen kunt doorgeven wanneer de ISS op andere plekken verschijnt. Sinds kort is het zelfs mogelijk om rond 5 uur ’s middags te ISS te zien, omdat deze de laatste tijd ontzettend goed zichtbaar is.
Er zijn nog andere mogelijkheden om erachter te komen wanneer de ISS zichtbaar is. Op Twitter heb je tegenwoordig ook een service waarmee je de tijd kunt zien wanneer de ISS boven je komt. Deze service geeft je niet meteen alle beschikbare tijden en is zeer simpel uitgevoerd. ISS Visibility geeft veel meer informatie.
De applicatie werkt goed en geeft precies aan wanneer je buiten zou moeten kijken. De informatie is ontzettend uitgebreid, maar het zou leuk zijn geweest als je ook een push notificatie had kunnen instellen, zodat je niet vergeet te kijken als de ISS langskomt (helaas is mij dit een aantal keren gebeurd). In de applicatie zijn ook sterrenkaarten beschikbaar.
Info: ISS Visibility
- Ontwikkelaar: Psychic Psquirrel Psoftware
- Applicatie: ISS Visibility
- Te koop via: App Store
- Prijs: €1,59
- Geteste versie: 1.2
- Bestandsgrootte: 0,3MB
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Gebruik zelf het Nederlandse Twisst ( http://www.twisst.nl ) via Twitter. Werkt prima 🙂
Alternatief is Twisst. Twisst is een dienst die je een op basis van je locatie in je twitter profiel een berichtje tweet hoe laat en wanneer hij overkomt. Volg @twisst op twitter of kijk eens op de website http://www.twisst.nl/
Het gevaar met het plaatsen van de promocodes in een nieuwsbericht, is dat de discussie alleen nog maar over promocodes gaat en dat niemand meer naar de applicatie zelf kijkt.
Ik heb alle reacties over de promocodes daarom maar weggehaald; alle codes zijn inmiddels gebruikt.
there were no visible passes found for the current location for the next 10 days.
iemand wel meer succes?
Applicatie ziet er goed uit, maar toch gebruik ik liever de dienst Twisst.nl.
Deze zeer handige dienst, ontwikkeld en bedacht door een Nederlander, brengt je via Twitter op de hoogte wanneer het ISS op jou locatie overkomt. De locatie wordt uit je Twitter bio gehaald. Door middel van een reply op Twitter ontvang je ruim van tevoren bericht hoe laat hij overkomt. Op een speciaal ingerichte pagina voor jou profiel kun je zien waar je moet kijken.
Ik heb laatst het ISS op de foto gezet. (met lange sluitertijd)
@Krijn:
Komende weken is het ISS in NL niet goed zichtbaar. Over drie weken pas weer. Houd ook het Twitter kanaal in de gaten van Twisst voor actuele updates.
Ik zou wel naar de applicatie willen kijken, maar dan heb ik een promo code nodig. Anders kan ik alleen maar een opsomming maken van wat ik op andere site’s kan vinden en dus niet een ‘review’ van mijzelf.
Het ISS is een ruimtestation, geen satelliet..
Verder vind ik dit niet zo’n nuttige app, maar ieder zijn ding, niet waar 🙂
Gewoon deze site gebruiken :
http://esa.heavens-above.com/esa/iss_step2.asp?Loc=Wijlre&Lat=50.833&Lng=5.900&TZ=CET
Wat is er nu zo interessant om zo’n satelliet (of ruimtestation) als stip door de lucht te zien bewegen?
Ik zal em eens proberen. Ik vind het altijd wel grappig om te zien als die ISS langzaam voorbij schuift. Hij is echt super fel.
off-topic:
Ik gebruik heavensabove geregeld om de ISS op te zoeken.
Wat daar ook te vinden is wanneer je een zogenaamde Iridium-flare kan zien. Dan licht een sateliet op, doordat de zon op zijn zonnepanelen het licht naar je toe kaatst.
In de astronomie is een satelliet een object dat onder invloed van de zwaartekracht in een baan om een ander object beweegt. Men zegt ook wel dat de satelliet zich binnen de zwaartekrachthorizon van het andere object bevindt.
(bron: wikipedia)
Vandaar,
ik zag een paar dagen geleden al iets door de lucht vliegen,
te snel voor een vliegtuig, te snel voor een vallende ster en ook nog eens te fel licht voor een ster. Ik stond echt voor een raadsel.
In de vorm van een schotel zeker?
Ik had om 11:31 al een van de promocodes geprobeert maar die waren toen al op!