Mail to Self: snel links naar jezelf mailen met extensie
Een link snel naar jezelf e-mailen? De nieuwe iOS-app Mail to Self wil dit een stuk makkelijker maken met behulp van een extensie voor iOS 8. In het deelscherm van iOS staat een losse Mail to Self-knop, waar je slechts één keer op tapt om de link in kwestie jouw kant op te sturen. Je hoeft hierdoor niet meer je eigen mailadres in te voeren en op Verzenden te drukken. Hoe betrouwbaar is de app? We vertellen het in onze Mail to Self review.
Mail to Self staat als losse app op je iPhone, maar moet het eigenlijk alleen hebben van de bijbehorende extensie. Je start de app alleen op om hem eenmalig in te stellen. Daarna voeg je de mail-knop toe aan je deelopties door een iOS 8-ondersteunende app te openen en een link te delen. Rechtsonder in het deelscherm tap je op More, waarna je de schakelaar naast Mail To Self inschakelt. De knop staat nu altijd tussen je opties als je iets probeert te delen. De app verandert in een veredeld informatiescherm, met daarin tellers die bijhouden hoeveel e-mails zijn verstuurd en hoeveel taps je hebt bespaard.
Mail to Self staat alleen tussen je deelopties bij het versturen van een link. Probeer je bijvoorbeeld een afbeelding te delen vanuit de Foto’s-app van iOS 8, dan is Mail to Self nergens te bekennen. De extensie is enkel te gebruiken bij content die als platte tekst in een mail gezet kan worden. Een foto zou als bijlage aan de e-mail moeten worden toegevoegd, en dat doet Mail to Self niet.
Privacy
De naam van Mail to Self doet vermoeden dat je moet inloggen met je eigen e-mailaccount. In de praktijk zit de app net wat anders in elkaar: je geeft je e-mailadres door, waarna je een verificatiecode krijgt toegestuurd. Alle e-mails die je met Mail to Self hierna naar jezelf stuurt, worden eigenlijk verstuurd door de mailaccount service@mailtoself.com.
De ontwikkelaars kunnen dus alleen de e-mails zien die je met de Mail to Self-knop hebt verstuurd. Mails worden een paar dagen op de servers opgeslagen, maar volgens de makers zijn deze berichten versleuteld en geanonimiseerd. Ze worden alleen bewaard om toekomstige problemen met de app te identificeren en repareren. Je e-mailadres wordt volgens de ontwikkelaars alleen gebruikt voor je zelf verzonden e-mails. Hij wordt niet verkocht aan bijvoorbeeld reclamebedrijven.
Voor de lol
Mail to Self staat gratis in de App Store. Combineer met dit met de beloften op het gebied van privacy, en je kunt je afvragen hoe de ontwikkelaars eigenlijk geld willen verdienen. Dat lijkt op het moment echter geen grote zorg. De app is voor de lol gemaakt, er wordt later wel gekeken wat er qua in-app aankopen wellicht kan:
Betrouwbaarheid
Toen wij begonnen met onze tests van Mail to Self, bleek de extensie niet altijd even goed te werken. E-mails kwamen af en toe niet binnen, waardoor we niet op de app durfden te vertrouwen. Dit probleem bleek snel opgelost toen de ontwikkelaar op de hoogte was gesteld, maar het verwijst alsnog naar iets fundamenteels: Mail to Self is duidelijk een hobbyproject van ontwikkelaars, die met het verschijnen van de app nog een paar dingen moeten tweaken.
Conclusie Mail to Self review
Hoewel diensten zoals Instapaper en Pocket ons vanuit het deelvenster ook links laten opslaan, vallen we vaak alsnog terug op e-mail. Mail to Self is daarom een ideale extensie voor veel situaties.
Pluspunten
- Eén druk op de knop en je mailt jezelf. Werkt exact zoals je zou verwachten.
Minpunten
- Kan geen foto's uit je bibliotheek sturen.
- Voelt door de inmiddels gefixte bug nog niet helemaal af.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 11 reacties