
Meld Misdaad Anoniem heeft eigen iPhone-app
Het meldpunt waarbij je in Nederland anoniem een misdaad kan melden, heeft een eigen applicatie op de iPhone en iPod touch gekregen. Met Anoniem kan je rechtstreeks het nummer van de instantie M. bellen waarbij je eigen identiteit geheim blijft. Ook zie je de laatste opgeloste zaken, interessante cijfers over aanhoudingen en zie je foto’s van overvallers en dieven waar naar gezocht wordt. Dat onderdeel is helaas niet erg goed uitgewerkt.

Zowel het tabblad Overvallen als Melden dirigeert je met een knop naar het telefoonnummer waarop je anoniem een misdaad kan aangeven, en in het tabblad Over M. zie je wat bellen naar het anonieme nummer inhoudt: je telefoonnummer is niet te zien, je naam wordt niet gevraagd en je gesprek wordt niet opgenomen.
Een beetje vertrouwen terugwinnen in de politie na het zien van alle misdadigers bij Wanted, kan met het centrale tabblad M. werkt. Daar staan nieuwsberichten van zaken die opgelost zijn, die in kop vaak wel een plaatsnaam vermelden. Leuk zijn de statistieken bovenaan de overzichtspagina, waarmee je ziet hoeveel kilo harddrugs er al is gevangen met behulp van M. Veeg verder en je ziet het aantal aanhoudingen, het aantal meldingen (ongeveer tien keer zoveel als het aantal aanhoudingen) en het aantal hennepplanten dat is ontdekt of vernietigd.
Downloaden: Anoniem (gratis)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Beste Bart,
Dank voor de uitgebreide review en adviezen ten aan zien van onze APP. Gaan we naar kijken.
Zou je een onjuist gegeven willen rectificeren?
Je belt niet rechtsreeks naar een politienummer. ‘Meld Misdaad Anoniem’ is geen politie maar een onafhankelijke stichting.
Met dank en groeten, Stichting M.
op een iphone is niks anoniem 🙂
Hennepplanten?!? Ik krijg sterkt het gevoel dat het een kliklijn is ipv een meldpunt voor ECHTE misdaad.
Daarbij komt dat als je met je iPhone iets “anoniem” meldt, deze dan ook je telefoonnummer er doodleuk bij vermeld. Ik kan me nog legio voorvallen herinneren waarbij deze vertrouwelijke info zomaar op het internet stond. Foutje, bedankt 😉