iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp
Minute vergaderen op iPad Nederlandse app

Nederlandse iPad-app Minute maakt vergaderingen digitaal

Beter vergaderen met iPad? Dat kan met het Nederlandse Minute, waarin je alle documenten deelt en realtime aantekeningen en taken aanmaakt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Minute vergaderen op iPad Nederlandse appDe vergadering waarin één iemand zijn laptop omdraait om daarop – net iets te klein voor de andere kant van de tafel – zijn uitgewerkte idee laat zien, dat moest maar eens tot het verleden behoren. En waarom notuleert er steeds maar één iemand de taakverdeling en moet je achteraf maar zien of iets er goed in staat? Met het Nederlandse Minute kan je digitaler en beter vergaderen met iPad.


Minute werkt als volgt. De initiator van de vergadering verzamelt de juiste documenten en afbeeldingen om tijdens een vergadering te gebruiken. De laatste notulen, het laatste PDF-rapport: wat je ook maar nodig hebt kan geïmporteerd worden van Dropbox en notitie-app Evernote. Dan kunnen medevergaderaars op allerlei manieren worden uitgenodigd. Minute doet daarvoor niet alleen een beroep op de contactenlijst op je iPad, maar laat ook sparringspartners uitnodigen via LinkedIn, Google+, Facebook en meer. Daarna kan je aan de hand van de app vergaderen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In insteek lijkt Minute op de veelvuldig door ons bejubelde vergaderapp Moxtra, maar er is een groot verschil. In Moxtra kan je volledig online vergaderen, met een livechat tijdens het doorbladeren en aantekeningen maken bij de documenten. Minute dient ter ondersteuning van een real-life vergadering. Je zit met zijn allen om tafel en gebruikt Minute ter ondersteuning van wat er wordt gezegd.

Lees ook: Beste apps voor notities en aantekeningen

Minute vergaderen met iPad notities en documenten

Realtime tegelijk werken

Dat ondersteunen doet Minute op indrukwekkende wijze. Alle deelnemers kunnen werken aan notities, takenlijsten, presentaties en andere documenten. De veranderingen worden realtime doorgevoerd, dus als de chef een nieuwe taak aanmaakt en delegeert, ziet iedereen die meteen in beeld. In het geval van tekst zie je andere gebruikers zelfs typen. Wat dat betreft doet Minute niet onder voor een Google Docs of Apple Pages.

Wat leuk is, is dat je documenten en presentaties niet alleen kan bekijken op alle iPad’s in de groep. Je kan ze ook naar een groot beeldscherm doorzetten via Apple’s AirPlay. Heeft iemand onverhoopt geen iPad, dan kan diegene alsnog meekijken. Het is natuurlijk ook handig voor het multitasken. Of om de agendapunten op het grote beeld te laten staan.

Ook na de vergadering

Minute positioneert zichzelf niet als totaalapp die je ook buiten vergadering gebruikt om documenten bij te werken, maar helpt je wel goed de vergadering uit te komen. Zo worden taken en herinneringen die in de sessie worden aangemaakt, gesynchroniseerd met de Herinneringen-app op de iPad, iPhone en Mac. Ook is er ondersteuning voor Microsoft Exchange. Het totaalpakket aan documenten, bewerkingen en notulen kan bovendien verstuurd worden via e-mail aan alle betrokkenen.

Minute vergaderen met iPad datum prikken

Minute: beter vergaderen met iPad

Inmiddels is Minute toe aan versie 2.0, waarin accounts belangrijker zijn geworden. Iedereen kan zich anoniem aanmelden, maar wordt daarna wel aangemoedigd een account aan te maken. Gratis kan je tot vijf meetings per maand plegen in Minute. Voor 29,99 euro per jaar heb je een Light-abonnement voor maximaal 10 meetings per maand; met een Premium-abonnement vervalt elke limiet. Dat kost 89,99 euro per jaar. Op zich is het gunstig dat Minute zo’n helder betaalmodel heeft. Hoe concurrent Moxtra geld verdient, is bijvoorbeeld nog steeds niet duidelijk. In Minute is je privacy in ieder geval op orde.

Maar misschien is het prijsverschil tussen die twee ook wel gewoon een kwestie van ‘alle waar naar zijn geld’. Vanaf versie 2.0 heeft Minute een strakke, duidelijke interface, staat alles op zijn plek en kan de software vergaderingen beter stroomlijnen en echt paperless maken. Een overtuigend programma van eigen bodem.

Pluspunten

  • Handig documenten delen tijdens vergadering
  • Gezamenlijk notities, taken en agendapunten bijwerken
  • Handige uitnodigingsopties
  • Goede exportmogelijkheden na vergadering

Minpunten

  • Vergaderaars zonder iPad worden buitengesloten

In de serie iCulture Biz vind je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.