Muzio: verhalen maken op iPhone en delen op internet
Je hoeft geen blog meer op te zetten om een verhaal met de wereld te delen. De nieuwe iPhone-app Muzio maakt een verhaal delen op internet net zo makkelijk als een foto delen in Instagram. Je voegt makkelijk quotes, tekst, foto’s, video’s, tags en audiobestanden toe aan een artikel, en alles komt overzichtelijk onder elkaar te staan. Je kan de pagina meteen delen via e-mail, Twitter, Facebook, Pinterest en Google+. Ook na plaatsing op het internet kan je nieuwe onderdelen aan je verhaal toevoegen en de onderdelen aanpassen.
Mobiele Medium
Muzio is geen ideaal instrument om live verslag te leggen van een evenement. De pagina met het verhaal wordt niet automatisch ververst, en bovendien ontbreekt een snelle optie om een tijd bij een nieuw onderdeel in je verhaal te zetten. Je kan Muzio eerder zien als een mobiel alternatief voor de website Medium. Je kan er een groot verhaal mee maken met verschillende onderdelen en de toepassing zorgt ervoor dat alles strak en overzichtelijk onder elkaar staat. Vanaf welk kanaal iemand ook op je link drukt: de interface is meteen geschikt voor de desktop, tablets en mobiel.
Eitje
Het is een eitje om een verhaal samen te stellen in Muzio. Het grootste obstakel is dat je moet inloggen met Facebook. Daarna kijk je nog naar een pagina met gesponsorde voorbeeldartikelen, maar dan kan je echt van start. Nadat je een titel invoert en een kleine beschrijving ingeeft, kan je met de plus links in beeld voortdurend nieuwe elementen toevoegen. Je ziet een balk met ietwat priegelige knoppen voor het invoeren van een afbeelding, notitie, tag, quote, video of ter plekke opgenomen audiobestand. Wel dien je rekening te houden met de volgorde waarin je je verhaal wil vertellen: je kan de volgorde van de elementen niet aanpassen.
Sleutelen
Voor de rest valt er genoeg te sleutelen aan je artikel. Je kan elk onderdeel opnieuw vervangen of verwijderen, of het nou om een tekst, gesproken bericht of foto gaat. In onze testsessie wordt het verwijderen van een tag na de eerste refresh van de online pagina meteen verwerkt. Een foto veranderen vereist echter het opnieuw delen van een stuk. De link naar je artikel blijft ongewijzigd, maar pas bij het opnieuw delen verandert de media mee. Opvallend is dat er op dit moment nog geen bronvermelding staat bij een pagina. Als je het er zelf niet bij zet, ziet niemand dus dat een verhaal van jou afkomstig is. Ook is het jammer dat het lettertype van de notitie cursief is. Daardoor lezen grote stukken tekst niet erg lekker.
Work in progress
Muzio meldt op haar website dat de dienst nog vol in ontwikkeling is. De basis is al aardig: doordat Facebook wordt gekoppeld aan je account, kan je ook na het verwijderen of herinstalleren van Muzio, gewoon nog bij je oude verhalen om ze aan te passen. Binnenkort moet je ook met meerdere accounts aan verhalen kunnen sleutelen, vanaf meerdere apparaten foto’s kunnen uploaden en kan je Muzio-pagina’s inrichten naar eigen smaak. We vermoeden dat bij de laatste optie ook het verdienmodel om de hoek komt kijken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties