NAVV Globetrotter: goedkope navigatie op iPhone met TomTom-kaart

NAVV Globetrotter is een nieuwe, gratis navigatie-app voor de iPhone. De applicatie maakt gebruik van de Benelux-kaart van TomTom en moet daarmee accurater zijn dan de eerder uitgebrachte NAVV Benelux.
Bart Breij -

NAVV Globetrotter iPhone navigatie gratisDe navigatiesoftware-ontwikkelaar NAVV heeft recent een nieuwe applicatie voor de iPhone uitgebracht waarmee je gratis kan navigeren. Dat kan aan de hand van de kaartensoftware van TomTom die in de app wordt gebruikt. Na het eerste keer opstarten van NAVV Globetrotter krijg je de keuze om één land(enpakket) gratis te downloaden, waarbij ook de Benelux een optie is. Nadien heb je een volwaardige navigator met een offline ingeladen kaart, zodat de app minimaal mobiele data verslindt.


De TomTom-kaart van de Benelux weegt 194 MB om te downloaden en is daarna altijd gratis en offline voorhanden in de applicatie. Na het binnenhalen van de kaart, beschik je de eerste 30 dagen over Nederlandstalige turn-by-turn navigatie. Na die maand proeftijd betaal je 11,99 euro om de navigatie aan te schaffen. Je blijft wel beschikken over de kaart. NAVV Globetrotter in werkingEen uitbreiding voor flitspalen in Nederland kan je gratis downloaden, maar daarvoor moet je wel eerst accountgegevens invoeren. Als je ook accountinformatie van Facebook en Foursquare invoert, kan je daarmee je afgelegde route delen en eettentjes, benzinepompen, winkels en bezienswaardigheden op de kaart zien.

NAVV Globetrotter heeft een heldere interface met veel contrast in de kleuren en grote menuknoppen. Zo is de applicatie ook prima bruikbaar in de auto. Wel komt de applicatie op de iPhone 4S wat stroperig over. Het menu laat zich snel bedienen, maar het berekenen van een route of het bewegen over een kaart gaat niet echt vloeiend.

Ontwikkelaar NAVV heeft meer goedkope navigatiesoftware voor de iPhone uitgebracht. De bekendste daarvan is NAVV Benelux, die voor 9,99 euro is te downloaden. Die applicatie krijgt een gemiddelde App Store-beoordeling van 1,5 ster. De stem stuurt je regelmatig de verkeerde kant op en de kaart is inaccuraat. NAVV Benelux maakte echter nog gebruik van een Navteq-kaart. De nieuwe app krijgt tot dusver een waardering van 4 sterren uit 16 beoordelingen. Je kan in ieder geval zelf gratis proberen of de navigatie van NAVV Globetrotter beter werkt.

Downloaden: NAVV Globetrotter (gratis)

Maakt datavebruik niet zo uit tijdens het rijden? Probeer dan ook de gratis navigatie-app Waze.

Reacties: 11 reacties

  1. Lekker dan! Net TomTom aangeschaft…! :p

  2. nou nog voor de ipad in hd :p

  3. Niets werkt beter dan de officiële software van Tom Tom. Kost wel een paar centen, maar dan heb je ook wat.

  4. Ik gebruik ook de TomTom versie. Werkt perfect op de iPhone 4. Nog nooit problemen mee gehad. Kost idd een paar centen. Maar nooit spijt van gehad.

  5. Tevreden gratis Waze gebruiker! Kost niks en het data gebruik valt absoluut mee.

  6. Heel erg tevreden met waze!

  7. Gebruik navfree al maanden werkt verassend goed..Sterker nog geneens behoefte aan een andere navj. Zoeken moet wel via Google search want zoeken werkt niet??

  8. Ik hou het met Navigon, maar toch een super idee !

  9. Heb Navigon, TomTom, Waze. En allemaal ca. 1-2 jaar dagelijks in gebruik. In de loop van die heb ik de volgende ervaringen opgedaan:

    TomTom
    + Verkeersinfo (HD Traffic) is erg goed/actueel;
    + Kaartupdates.

    – Onhandige UI/bediening;
    – Kaarten zien er rafelig en “ruw” uit;
    – Kleurgebruik (kaarten, info, etc.) lijkt door een kleuter bedacht te zijn;
    – Tussenstops invoegen.

    Navigon
    + UI/bediening;
    + Kaarten en info zien er ontzettend mooi uit;
    + Alles oogt rustig en realistisch.

    – Verkeersinfo (Live Traffic) is matig;
    – Kaartmateriaal loopt achter;
    – Rapporteren van kaartfouten is erg omslachtig (via website).

    Waze
    + Gratis;
    + Ziet er netjes uit (hoewel de kleuren van de kaarten en info wat te pastelachtig zijn voor mijn smaak).

    – Een plaats of straat als eindbestemming opgeven kan niet (altijd), een straat met huisnummer is vereist;
    – Rapporteren van kaartfouten kan handiger;
    – Routes zijn niet altijd optimaal;
    – Dataverkeer (geen offline kaarten);
    – Verkeersinfo is afhankelijk van wat andere Wazers rapporteren.

    In mijn praktijk: eigenlijk gebruik ik Navigon het liefst en het meest, maar als op tijd komen belangrijk is, heb ik wel TomTom in de achtergrond draaien (voor de verkeersinfo) 😉

    Groet,
    Robenroute

  10. Hier ook een tevreden Waze gebruiker. Ziet er op de iPad ook prima uit. En inderdaad, dataverbruik is zeer beperkt.

  11. Ik heb TomTom en wil nooit wat anders meer. Zeker die Navignon of andere gratis navi’s niet. Tegen de tijd dat Navignon een aanwijzing gaf, was ik de afslag al 500 meter voorbij. Op het werk gebruik ik ook nog andere navi’s maar geef mij maar een TomTom. Gewoon heerlijk simpel, duidelijk en nagenoeg foutloos. Tot nu toe de beste navi voor mij.