
Nederlandse iPhone-app PayMeBack houdt bij hoeveel anderen lenen
Sommige apps specialiseren zich in een kleine, bijzondere functionaliteit en doen dat vervolgens met visuele verve. Zo zijn er al best wat to-do lijstjes die van het iPhone-scherm spatten. PayMeBack is de nieuwste applicatie van de Nederlanders Rick Waalders en Sjoerd Perfors van FrozenTulip, die eerder al met Flitsmeister kwam. Het legt zich toe op één doel: op een rijtje zetten aan wie je geld leent. Dat doet de app in een strakke, oranje-grijze layout.
In werking lijkt PayMeBack wel wat op een to-do-lijst. De hoofdpagina is een doorscrollbaar overzicht van gegevens die je in hebt gevoerd. Groot staan daar de namen van de personen die je geld verschuldigd zijn, daaronder voorzien van het bedrag waarom het gaat. Onderin beeld prijkt een oranje balk met daarin groot de knop ‘New’, als je meer geld te vergaren hebt.
- PayMeBack iPhone header
- PayMeBack iPhone header
- Een bedrag invoeren
- Een bedrag invoeren
- Namen invullen met hulp van contactenlijst
- Namen invullen met hulp van contactenlijst
- Geld voldaan? Afvinken!
- Geld voldaan? Afvinken!
De personen die je geld verschuldigd zijn, haal je uit de contactlijst van de telefoon. Het is mogelijk om een bedrag in te voeren en er meerdere namen aan te koppelen die je dat geld moeten terugbetalen. Dat kan erg handig zijn bij verjaardagscadeau’s, waarin jij bijvoorbeeld 80 euro hebt gestoken, maar waarbij de anderen hun 20 euro nog moeten betalen aan je. Je kan de contactpersonen een link sturen naar de afrekening, die ze kunnen (maar niet hoeven te) openen in PayMeBack. Als je geld aan anderen moet overmaken, krijg je dat ook in je overzicht te zien.
PayMeBack heeft een aantal handige snufjes in huis. Zo verdeelt de app een ingevoerd bedrag met één vinkje automatisch over het aantal personen dat eraan mee moet betalen. Helaas neemt de app ingewikkelder rekenwerk van bijvoorbeeld de vakantieuitgaven niet voor zijn rekening. Als jij 190 euro aan benzine hebt betaald, een ander 185 euro aan etenswaren en een ander 120 euro uitgaansgeld verdeeld wil zien, dan heb je nog steeds een Excel-formulier of een knappe kop nodig om de kosten per persoon te verdelen over zes vakantiegangers, verrekend met de uitgaven die sommigen al gemaakt hebben. Ook het omrekenen van verschillende valuta werkt op dit moment niet in de applicatie, maar daar is reeds een update voor ingediend. Tenslotte is het jammer dat je eigen verschuldigde bedragen niet meteen in de applicatie, met bijvoorbeeld PayPal, kan betalen.
De Nederlandse applicatie PayMeBack is een eenvoudig te begrijpen en strak vormgegeven applicatie voor betalingen tussen vriendenverkeer en andere mensen die geld lenen, die in functionaliteit helaas iets té eenvoudig is.
Downloaden: PayMeBack (€0,79)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Typerend dat deze app uit Nederland afkomstig is. 😉
Geweldige app, maar waarom kost ie geld! :S
Deze doet hetzelfde, maar gratis.
Geld voldaan en afvinken evt beveiligen achter een code. Alleen degene die jou geld verschuldigd is kan zo de bedragen aanpassen. Helaas is geld lenen vaak een bron van ruzies en misverstanden.
Net gekocht, bevalt goed! Lekker strak en overzichtelijk 😉
Bedankt voor de tip!
Een handige app. Zou fijn zijn als er ook nog een app komt waar je ipv geld spullen zou kunnen invullen
@@rno MyStuff heb je dan 😉
@Mondo:
Ehhh….. welke?
voor de hollandse gieren die alles terug moeten hebben
Goede App! Als je nou ook een app hebt waarmee je daadwerkelijk je geld mee terug krijgt!!
Kortom waardeloze app! Geleend geld is dus gewoon bye bye
Voor het bijhouden van ingewikkelde vakantie uitgaven kan je Share-a-Bill gebruiken, rekent automatisch uit wat iedereen nog aan elkaar verschuldigd is.
Ik dacht aan de titel op te maken dat jouw schuld wel mee/tegen valt tov andere nederlanders…
Als je niet meer kunt onthouden van wie je geld tegoed hebt en niet in staat bent een gezamenlijke uitgave te berekenen, dan is het erg slecht gesteld met je geestelijke vermogens.
Ik zet t soms bij de namen in contactlijst…
Zijn al zat van deze Apps (IOweYou etc). Deze ziet er wat gelikter uit.
Typisch een nederlandse app hé :)?
Wat een tenenkrommend Engels in het filmpje ‘don’t forget about’
Steenkolen Engels. 🙁
App bevalt prima tot nu toe. Een optie om een code in te voeren na het opstarten zou ik persoonlijk wel fijn vinden 🙂
Rabo Rekeningdelen doet hetzelfde maar dan wél met de optie dat mensen al een deel hebben betaald! en het is gratis 🙂