Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van augustus 2018
Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.
Eerder deze maand besproken op iCulture:
- Marktplaats gaat een beoordelingssysteem invoeren voor handelaren
- WeTransfer neemt bekende tekenapp Paper over
- AH en PLUS wijzen je beter de weg in de supermarkt(app)
- Hoe een 16-jarige Nederlander de nieuwe AR-modus in de Wehkamp-app maakte
Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!
In versie 6.0 van radioNED, die in augustus verscheen, zit nog meer moois. Dankzij een samenwerking met Spreekbuis.nl kun je ook het nieuws uit de mediawereld lezen.
Toen we eerder over radioNED schreven was de app er alleen voor tvOS. Nu kun je ook via iOS luisteren, waarbij de app steeds verder is uitgebreid. Allerlei handigs zit erin, zoals een widget met laatst afgespeelde radiostations, synchronisatie tussen iOS en tvOS en het aanmaken van een favorietenlijst. Natuurlijk kun je ook in slaap vallen met je favoriete radiostation.
Coach Amigo
Niet helemaal gloednieuw, maar leuk genoeg om in deze rubriek toch even te noemen is Coach Amigo. Met deze app kunnen coaches van (amateur)voetbal hun team volledig managen. Als coach kun je opstellingen voorbereiden, inclusief wisselmomenten.
Tijdens de wedstrijd weet je wanneer je moet wisselen, want de app geeft een seintje. Ook kun je spelers laten zien wat hun positie wordt en alles visueel met ze doornemen. Verder kun je met Coach Amigo doelpunten, assists en andere wedstrijdgegevens eenvoudig bijhouden tijdens de wedstrijd. Fans van jouw team zien dit direct terug op de live-stream. Voor de wedstrijd begint kun je fans op de hoogte stellen door de livestream-link te delen, via bijvoorbeeld WhatsApp!
Foodsy
Foodsy is een andere app dan de Nederlandse Foodzy-app die we eerder bespraken en waarmee je je eetgewoonten kon vastleggen. De nieuwe Foodsy met s is bedoeld voor forenzen die graag hun avondmaaltijd bij Julia’s, hun yoghurt bij de Yoghurt Barn of hun Turkse pizza bij The Doner Company halen. Deze app belooft dat je je maaltijd kunt afhalen een ook nog met je (geurende) maaltijd in de tas je trein kunt halen. Je bestelt vooraf een maaltijd bij een van de genoemde ketens en het staat voor je klaar. Daardoor kun je de rij overslaan en ‘binnen 10 seconden’ een maaltijd of drankje afhalen. Zelfs tijdens de spits. Bedacht door zes jonge twintigers. Het uiteindelijke doel is dat je straks bij 80% van de stationswinkels vooraf een bestelling kunt plaatsen.
Thunderdogs
Het Nederlandse Lucky Kat Studios heeft weer een nieuwe app uitgebracht. Deze keer niet met katten of poezen, maar met honden. In deze online game speel je tegen allerlei andere spelers om een plek in de ranglijsten. Het doel is om zoveel mogelijk botjes te verzamelen en met grof geschut haal je de tegenstanders neer. Je vliegt daarbij in kleine vliegtuigjes, waarvan er meer dan dertig in de game zitten. Het spel heeft verschillende arena’s en je kan hem ook offline spelen als je dat liever wil.
TSHLIFE
Logeren in The Student Hotel is een hele lifestyle. Vandaar dat deze hotelketen een app heeft gemaakt waar je ook na je verblijf nog iets aan hebt. Het moet een ‘connected community’ gaan opleveren van mensen die ooit in het hotel hebben geslapen. Gelukkig hebben de hoteluitbaters het lekker concreet gemaakt: binnen vijf jaar moeten 1 miljoen mensen lid zijn van de community. Je kunt met de app checken of er nog wasmachines vrij zijn en de hotelrekening bekijken, maar ook een deelfiets reserveren of aanbevelingen voor evenementen krijgen. TSHLIFE is volgens de makers een co-living en co-working maatje. De app is aanvankelijk alleen beschikbaar voor 4.000 studenten die er een studentenkamer hebben. Daarna mogen ook anderen erin kijken. Je vindt vestigingen in onder andere Rotterdam, Den Haag, Parijs, Barcelona, Groningen en Eindhoven.
Waterplantmelder
Met de Waterplantmelder-app willen de provincies Noord-Holland, Flevoland en Rijkswaterstaat de waterplantenoverlast in het IJsselmeergebied in kaart brengen. Het gaat er vooral om dat de locaties beter in kaart worden gebracht. Omdat de waterkwaliteit dankzij de Europese Kaderrichtlijn Water steeds beter is geworden, groenen er meer waterplanten, zoals fonteinkruid. Maar soms gaat de groei iets té positief, waardoor de waterrecreatie er hinder van heeft. Met de app en bijbehorende website kun je de overlast van waterplanten melden. Je maakt een foto van de situatie en stuurt de gps-locatie mee, zodat de overheid weet waar de knelpunten zitten.
Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties