Dit zijn de beste nieuwe Nederlandse apps van februari 2018
Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit nieuwe maandelijkse overzicht brengen we de beste iPhone apps en de beste iPad apps van de lage landen bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.
Eerder deze maand besproken op iCulture:
- Met de vernieuwde Rijksmuseum-app heb je 14 rondleidingen op zak
- Review: Flitsmeister 7.0 navigeert je nu ook naar je bestemming
- Review: Met Fiete Wintersports beleven kinderen zelf de Olympische Winterspelen
- Rotterdam laat bezoekers parkeren met Pay010-app
- AllerGoGo helpt kinderen met hooikoorts bij hun klachten
- VTM nu ook beschikbaar op de Apple TV
- NU.nl-app krijgt donkere modus
- Telegraaf-app voor iOS vernieuwd, maar Apple Watch-app is verdwenen
- Scoop: Moneyou Go is een nieuwe bankapp met een gratis betaalrekening
Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!
De navigatiefuncties in deze app zijn nog niet perfect, maar het biedt voor zo’n grote groep gebruikers een nuttige toevoeging dat we Flitsmeister 7.0 uitroepen tot onze Nederbelgische app van de maand.
Met ingang van versie 7.0 helpt de app je met navigatie van A naar B. De navigatie is nog wel in beta, dus er kunnen foutjes in zitten. Veel iCulture-lezers gebruiken naast Flitsmeister nog een andere navigatie-app, maar dat hoeft dus niet meer. Je moet de navigatie eerst handmatig inschakelen via Instellingen > Navigatie.
De kracht van Flitsmeister zit hem momenteel vooral in het feit dat je betrouwbare flitsinformatie en navigatie in één app hebt, al is het wel erg jammer dat de gekozen routes soms onhandig zijn. Routes plannen naar adressen werkt goed, maar plannen naar een nuttige plaats (POI) gaat een stuk lastiger. De app kan daardoor nog niet tippen aan Google Maps, Waze of Apple Kaarten.
Lees ook onze Flitsmeister 7.0 review.
myCols
Het wielerseizoen start dit weekend en dan komt de app myCols van pas. Deze Nederlandse app toont profielen van hellingen voor fietsers. We schreven eerder al over deze app toen het nog iCols heette, maar sindsdien is de app sterk verbeterd. Er staan de hellingen in van 1.600 bergen wereldwijd. De meeste zijn in Nederland, België, Frankrijk en Italië. Voor je fietstrip naar de Ardennen, Dolomieten of Alpen is deze app best handig. Maar ook voor thuisblijvers, want je ziet precies hoe steil de hellingen zijn tijdens de Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen, Milan-San Remo of een van de andere wielerwedstrijden. Van Tour de France tot Tirreno-Adriatico, je vindt ze allemaal, voorzien van grafieken. Ook kun je andere wielrenners uitdagen. Bij elke col vind je informatie over de lengte, hoogteverschillen, hellingshoek, startpunt, regio of land, het profiel en de gps-positie voor Google Maps.
Rijksmuseum
We noemden de Rijksmuseum-app hierboven al even omdat we de vernieuwde app al in een apart artikel hebben besproken. Maar hij mag ook niet in dit overzicht ontbreken, want de app zit uitstekend in elkaar. Zelfs als thuisblijver heb je iets aan deze app: bekijk afbeeldingen van alle kunstwerken en zoom in tot de kleinste details. Ga je wel naar het Rijksmuseum, dan vind je in deze app 14 rondleidingen die je op eigen houtje kunt doen, zonder op de gids of op een groepje te hoeven wachten.
Je hoeft niet meer met een krakkemikkig koptelefoontje van de audiotour rond te lopen, want je neemt gewoon je eigen oordopjes mee. De app werkt met zogenaamde indoor automatic wayfinding, waarmee je gemakkelijk een route kunt uitstippelen. Via een interactieve plattegrond krijg je route-aanwijzingen van zaal tot zaal. Lees ons artikel over de vernieuwde Rijksmuseum-app.
TV Belgium app
De TV Belgium app laat je Belgische tv-uitzendingen kijken op de Apple TV 4 en 4K. De app is gemaakt door student Pieter Van Oost van UGent. Hij zocht naar een makkelijke manier om Belgische tv-programma’s te kijken. De app is helaas nog niet in de App Store te vinden, maar je kunt wel via TestFlight toegang krijgen tot de app. Dat heeft waarschijnlijk te maken met rechten. Pieter heeft de afgelopen maanden steeds meer Belgische tv-zenders toegevoegd, die je live kunt kijken. Momenteel zitten zenders zoals VTM, Vier en één erin, maar ook enkele regionale zenders. Om te kijken moet je soms wel inloggen bij de betreffende tv-zender; zo moet je met je (gratis) Stievie-account inloggen om VTM te kunnen kijken. Naast live televisie biedt de app ook terugkijken, per zender of op thema. Mocht deze app je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen want hij was in week 5 onze app van de week.
Meer info over aanmelden vind je hier (aanmelden met het wachtwoord iwanttotesttheapp).
Teaming
Met de Nederlandse app Teaming (powered by Strava) kun je van je sportieve vrienden een georganiseerd team te maken. Met deze app kun je eenvoudig met elkaar communiceren via de teamchat. Ook kun je makkelijk events organiseren, bijvoorbeeld samen trainen op de woensdagavond of een gezellige BBQ. Je kunt in één oogopslag zien wie zich hebben aangemeld voor een event. Verder kun je uiteraard de Strava-activiteiten van je vrienden bekijken, om te zien wie er (eventueel stiekem) getraind heeft. De app laat leuke feitjes zien, bijvoorbeeld of je gemiddeld sneller was dan een schaap of een Afrikaanse olifant. Je kunt elkaar uitdagen in wekelijkse klassementen.
Teaming is 2 weken gratis te proberen, daarna betaal je €0,99 per jaar per teamlid, dus een heel vriendelijk prijsje.
Sportinum
Wil je kletsen over voetbal, dan heb je daarvoor al diverse forums, websites en andere kanalen zoals Twitter. Toch denken de makers van de Nederlandse Sportinum-app dat er nog behoefte is aan een aparte app. In Sportinum kun je chatten over jouw favoriete voetballer of club. Je krijgt een nieuwsstream met alleen berichten die in jouw straatje passen. Het plan is om naast voetbal ook andere sporten zoals motorsport (Formule 1) en olympische sporten toevoegen. Dat laatste komt misschien wat als mosterd na de maaltijd, nu de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen al achter de rug is.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties