iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de beste nieuwe Nederlandse apps van januari 2018

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand januari 2018? iCulture zet de beste en interessantste voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit nieuwe maandelijkse overzicht brengen we de beste iPhone apps en de beste iPad apps van de lage landen bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Too Good To Go

Too Good To Go komt oorspronkelijk uit Denemarken, maar is nu ook in Nederland actief. De app wil voedselverspilling bij de horeca en winkels tegen gaan. Tegen een voordelige prijs kun je met de app eten kopen dat nog niet verkocht is, waardoor het dus niet op de vuilnishoop belandt. De app werkt op dit moment alleen nog bij 25 partners in Amsterdam, waardoor dus niet iedereen ervan gebruik kan maken. Wel zijn er plannen om verder uit te breiden naar Rotterdam en Utrecht, om uiteindelijk de meeste grote Nederlandse steden te bedienen. Qua idee heeft de app dus wel wat weg van Het Laatste Tafeltje, al is de uitvoering wel anders. Om eten te kunnen bestellen, moet je wel een account aanmaken en je telefoonnummer doorgeven, zodat ze je kunnen bereiken als je bestelling wijzigt.

 

Too Good to Go.

This Week

Welke datum het is weet je vaak wel uit je hoofd, maar kan jij ook zo het huidige weeknummer opnoemen? Waarschijnlijk niet, dus in dat geval komt de app This week goed van pas. Als je, bijvoorbeeld voor je werk, veel met weeknummers werkt, kun je met This Week voor de Mac snel het weeknummer achterhalen via de menubalk. Je hoeft dus niet elke keer de Agenda-app te openen, want je vindt het weeknummer gewoon bovenaan het scherm.

Weeknummer in This Week.

Mia

Kodi is een open-source mediacenter, vergelijkbaar met Plex. Twee Nederlandse studenten Mickey en Tjarco hebben de app Mia gemaakt, een soort afstandsbediening voor al je media in Kodi. Je gebruikt de app dus om de media te bedienen die bijvoorbeeld op een Mac gedeeld wordt en zo verbonden is via je televisie. Je kunt daardoor achterover leunen op de bank en eenvoudig door alle content bladeren met je iPhone.

Mia voor Kodi.

De app heeft een typische iOS 11-stijl en heeft veel functies. Er is bijvoorbeeld een Play on Kodi-Functie, waardoor je elke YouTube-video via Kodi kunt afspelen. De app is geoptimaliseerd voor de iPhone X en ondersteunt ook 3D Touch.

Bencompare

Internetondernemer Ben Woldring heeft zijn nieuwe app uiteraard naar zichzelf genoemd. Met de Bencompare-app zie je wat je kwijt bent aan vaste lasten en hoe het goedkoper kan. De app kijkt naar verzekeringen, lidmaatschappen en contracten. Als een contract afloopt krijg je een melding en krijg je te zien of je kunt verlengen of overstappen. Daarbij wordt rekening gehouden met de diensten die je gebruikt. Als je een glasvezel-internetverbinding hebt, dan wil je waarschijnlijk niet overstappen naar een goedkopere verbinding zonder glasvezel. De app leert je voorkeuren kennen met algoritmes en machine learning en het zit volgens de Groningse ondernemer wel goed met je privacy.

Appsolute Rotterdam

Heb je nog geen scheurkalender aan de muur hangen en woon je in groot Rotterdam, dan is de Appsolute Rotterdam-scheurkalender leuk om eens te bekijken. De app geeft je een jaar lang verhalen, foto’s, weerberichten en one-liners over en uit Rotterdam. Er zitten bijdragen in van de onvermijdelijke Jules Deelder, maar ook van Jack Kerklaan, Ed Aldus en Jeroen van As, die buiten Rotterdam misschien wat minder bekendheid hebben. Overigens is de gratis scheurkalender geen liefdewerk-oudpapier-project, want er moet ook geld mee verdiend worden. Dat doet de app met aanbiedingen van Rotterdamse ondernemers, die korting geven op koffie, haring, bloemen of meer. Adverteerders kunnen bij hun aanbiedingen sociale media noemen, zodat ze hopelijk ook nog wat meer volgers krijgen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.