iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van januari 2019

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand januari 2019? iCulture zet de interessantste apps van januari 2019 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: NS op Apple Watch
Met de NS-app op de Apple Watch check je vanaf je horloge hoe laat de treinen op je ingestelde traject reizen, maar je kan ook live je reis volgen. Ja, je leest het goed: vanaf nu heeft ook de NS een eigen Apple Watch-app. Gebruikers vroegen er al een tijdlang om, zeker omdat de NS Internationaal-app al lang op de smartwatch beschikbaar is.

NS Apple Watch-app met live weergave.

De app bestaat uit drie schermen. Bij het eerste scherm word je stap voor stap begeleid door je reis van A naar B. Dit scherm maakt gebruik van de nieuwe Reisplanner Live-functie, die nu aan de app als beta toegevoegd. Het tweede scherm bevat een overzicht van de drie eerstvolgende treinen op het door jou ingestelde traject. Je ziet in dit scherm dus in één oogopslag of er vertraging is en op welk spoor je moet zijn. Het derde scherm bevat de geplande treinen van de door jou opgeslagen reizen. Lees onze review van NS op de Apple Watch voor meer informatie!

Bekijk ook
Review: NS-app nu op de Apple Watch met live-functie

Review: NS-app nu op de Apple Watch met live-functie

Met de NS-app op de Apple Watch check je vanaf je horloge hoe laat de treinen op je ingestelde traject reizen, maar je kan ook live stap voor stap je reis volgen. Hoe goed is de Apple Watch-app van de NS? Wij hebben hem getest.

Snelweg Sprookjes

Snelweg Sprookjes in een interactieve luisterapp van Volkswagen voor kinderen. De app is in samenwerking met De Nationale Voorleesdagen. Onder andere Herman en Babette van Veen werken eraan mee.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Snelweg Sprookjes is afgestemd op objecten langs de snelweg, het tijdstip, het weer en het overige verkeer en geeft daarmee de buitenwereld een actieve rol in de luisterverhalen. Door kinderen op een interactieve manier ‘voor te lezen’ in de auto, worden ze op taalkundig en creatief gebied gestimuleerd. Het werkt op alle snelwegen in Nederland.

Play Your Skills

WorldSkills Netherlands heeft in samenwerking met PlaytoWork een app ontwikkeld waarmee jongeren spelenderwijs hun interesses achterhalen, zodat ze een goede keuze kunnen maken voor hun studie- en beroepskeuze. De Play Your Skills-app bestaat uit meerdere games, waarmee jongeren op een praktische wijze ontdekken wat ze écht willen. Met het spelen van de games verdienen jongeren Skills Points, die inzicht geven in competenties, talenten en gedrag.

Goede Mannen

Goede Mannen van Arnon Grunberg is een boek in een app, gemaakt door Niels van ‘t Hooft. De app probeert je leeservaring net iets prettiger te maken. De app heeft een rustige interface en tijdens het lezen kun je luisteren naar de Canto Ostinato, een kabbelend muziekstuk dat er goed bij past. Je krijgt in de app ook toegang tot extra verhalen van Grunberg.

Bekijk ook
Review: Goede Mannen-app van Arnon Grunberg

Review: Goede Mannen-app van Arnon Grunberg

Wat is de beste manier om ‘Goede mannen’ van Arnon Grunberg digitaal te lezen? Deze nieuwe boekenapp van Niels ‘t Hooft, die probeert je leeservaring net iets prettiger te maken.

LifeBuddy

LifeBuddy probeert mensen op een speelse manier aan een gezonde leefstijl te helpen. De app bevat vijf onderdelen: Voeding, Boodschappen, Community, Workouts en Progressie. Je krijgt persoonlijke voedings- en workoutschema’s. In het voedingsschema voer je onder andere je gewicht in, geslacht, en je streefgewicht. Aan de hand daarvan maakt LifeBuddy een gepersonaliseerd voedingsschema voor jou. Het onderdeel Workout bevat diverse trainingen die je de sportschool, buiten en thuis kunt uitvoeren. Filmpjes laten zien hoe het moet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je verdient BuddyCoins, die je toegang geven tot meer spellen. Ook kun je andere mensen uitdagen om het spel te spelen. Je kunt je resultaten delen via je community, of vrienden en familie uitnodigen om samen te sporten om zo elkaar te stimuleren.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook
Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.