iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste Nederlandse apps van januari 2024

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand januari 2024? iCulture zet de interessantste apps van januari 2024 voor je op een rijtje.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Bekijk ook ons overzicht van de beste apps van de maand januari 2024 (internationaal):

Bekijk ook
App Gemist januari 2024: Clear, Plants vs. Zombies 3, Truck Maps en meer

App Gemist januari 2024: Clear, Plants vs. Zombies 3, Truck Maps en meer

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van de afgelopen maand? iCulture zet de oogst van januari 2024 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

Nederlandse App van de Maand: NowPlaying

NowPlaying is een app van de Nederlander Hidde van der Ploeg. die we al eerder hebben besproken. Vanaf nu is er een gloednieuwe app voor de Vision Pro, waarmee je ook in je ruimtelijke interface muziek kunt herkennen en altijd weet wat er speelt. Maar dat is niet alles: ook als je een iPhone of iPad hebt is er iets nieuws te melden. De app geeft je namelijk een universele link die je kunt delen om liedjes af te spelen op alle bekende muziekstreamingplatformen. Dit werkt met Apple Music, Spotify, Tidal, YouTube Music en Deezer.

NowPlaying op VisionOS

Deze functie lost het probleem op als je muziek wilt delen met vrienden die een andere muziekdienst gebruiken. Door simpelweg de deelknop in de app te gebruiken stuur je een universele link via berichtenapps zoals WhatsApp. Als de ontvanger NowPlaying geïnstalleerd heeft, opent de link automatisch in de juiste app. Heeft de ontvanger niet de app, dan krijg deze een webpagina te zien waarop de gewenste muziekdienst geselecteerd kan worden.

NowPlaying op Apple Vision Pro
NowPlaying op Apple Vision Pro.

Dankzij de ‘Shared With You’ API van iOS 16 verschijnen de muzieknummers die eerder via de Berichten-app zijn gedeeld ook in NowPlaying. Verder biedt deze app inzicht in liedjes, albums en artiesten, zoals locaties, prijzen, achtergrondverhalen en songteksten. Kortom: als je muziekliefhebber bent wil je deze app hebben. NowPlaying is gratis te downloaden maar heeft wel in-app aankopen voor extra functies. Recent zijn nieuwe widgets, een ontdekkingspagina, Spotlight-integratie, en verbeterde navigatie voor iPad en ondersteuning voor AirDrop, StandBy op iPhone en een nieuwe weergave in watchOS 10. Veel vernieuwingen dus en daarom een terechte iCulture App van de Maand, wat ons betreft!

Bekijk ook
Review: creëer een scherm voor elke speaker met NowPlaying

Review: creëer een scherm voor elke speaker met NowPlaying

Heb je speakers in huis zonder scherm, dan herken je misschien wel situaties waarin je meer wil weten over de muziek die wordt afgespeeld of je weet de naam van het nummer helemaal niet (meer). Met NowPlaying moet die situatie worden voorkomen. In deze review lees je onze ervaringen met de app.

RecepAi

RecepAi is gemaakt door de Nederlander Trystian Offerman, die front-end developer bij een e-commerce partij. In zijn vrije tijd experimenteert hij graag met kunstmatige intelligentie en dat heeft geleid tot deze app.

Een herkenbaar probleem is dat je je dagelijks afvraagt: wat gaan we eten? RecepAi lost dit op: deze app maakt met behulp van AI eenvoudig een weekmenu. Kies het aantal personen, de gewenste keukens en de moeilijkheidsgraad, en de app presenteert je suggesties. RecepAi bewaart al je favoriete recepten, zodat je ze later rustig kunt raadplegen. Ook kun je nieuwe gerechten ontdekken met de Discover-modus en kijken wat je met overgebleven ingrediënten van vorige maaltijden kunt koken. Maak een foto van de ingrediënten en de app genereert een recept op basis daarvan. Eventueel kun je nog extra ingrediënten toevoegen.

Bleep List

Bleep List is gemaakt door de Nederlander Maarten Borsje. Deze app laat je een boodschappenlijstje maken door het scannen van producten. Voor informatie over de producten wordt gebruik gemaakt van een API. Veel voedingsmiddelen staan erin, maar het kan bij non-food producten ook wel eens gebeuren dat er geen informatie opgehaald kan worden bij het scannen. In dat geval kun je de informatie zelf invoeren. Bleep List is zo toegankelijk mogelijk gemaakt, vooral voor mensen met contrast- of leesproblemen. Maarten vindt dit niet alleen belangrijk, maar heeft er zelf ook baat bij als dyslect.

Met iCloud-synchronisatie is je lijst altijd up-to-date op al je apparaten, terwijl de app ook offline te raadplegen is. Door specifieke artikelen kun je markeren weet je precies wat je nodig hebt. Bleep List staat al een paar maanden in de App Store en is volgens de maker nu voldoende ‘af’ om wereldkundig te maken.

Hey Mind

Hey Mind is de nieuwe app van Sven ten Hove. Doel van de app is het ontwikkelen van een ‘mirror for the mind’, waarmee mensen de juiste vragen kunnen definiëren om zichzelf beter te begrijpen. De app is geen traditioneel dagboek waarin je een samenvatting van je dag maakt. Het gaat er juist om mensen te inspireren om de juiste vragen te stellen, die hen verder helpen in het leven.

Zweverig? Nee, zo is deze app niet bedoeld. En de maker wil ook niet dat je associaties krijgt met zelfhulp of de spirituele wereld. De app belooft dan ook ook niet dat je in één klap beter wordt als je een ijsbad neemt of andere instructies opvolgt. En je wordt ook niet in contact gebracht met zelfhulpcoaches. In plaats daarvan ga je vooral de filosofische wereld verkennen. Als je een specifieke vraag hebt, kun je zien wat Alan Watts of Lao Tzu hierover te zeggen had.

Wat je geleerd hebt, kun je zelf opslaan in je journal en er verder over schrijven. Zo kun je steeds beter begrijpen wie je bent en wat je in het leven wilt doen.

Bekijk ook
Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.