Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van mei 2019
Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.
Eerder deze maand besproken op iCulture:
Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!
De app toont alleen locaties die in de buurt van je route liggen. Je kan je route opslaan, dus met de app is het ook mogelijk om van tevoren routes te plannen. Je kan ook een via-optie toevoegen, als je bijvoorbeeld via een bepaalde stad naar je eindbestemming wil. Met een druk op de knop start je de navigatie, waarna je naar Google Maps-app of de mobiele website doorgestuurd wordt. Helaas ontbreekt de optie om de navigatie via Apple Kaarten ten starten.
Om Breakzy te gebruiken is geen account nodig, maar door je aan te melden via Facebook of je e-mailadres, kun je wel beoordelingen geven voor de tussenstops die je bezocht hebt en favorieten opslaan. Breakzy is gratis te gebruiken.
Het Parool
De app van Het Parool heeft voor het eerst sinds jaren een update gekregen. Met de app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, maar je leest er ook achtergrondverhalen. De artikelen worden aangevuld met foto’s en ander beeldmateriaal. Amsterdam is de thuisbasis van Het Parool, maar je vindt er ook ander binnenlands en buitenlands nieuws. Rubrieken als Proefwerk, waarin elke week een restaurant in Amsterdam beoordeeld wordt, vind je ook terug in de app.
Swipe & Trade
Marktplaats is verreweg de bekendste plek om tweedehands spullen te kopen en te verkopen. Sinds deze maand is er ook de Nederlandse app Swipe & Trade. Swipe & Trade richt zich op studenten en heeft qua opzet goed naar Tinder gekeken. Als aanbieder zet je je product in de app en geeft daarmee aan wat de minimumprijs is die je ervoor wil hebben. Door te vegen kun je een bod uitbrengen en als het bod hoger is dan de minimumprijs, is er een match tussen de koper en verkoper. Je kan daardoor alleen onderhandelen als je als potentiële koper de minimumprijs biedt.
Phonebook
Onlangs bespraken we op iCulture de app Cardbox, een Nederlandse app die helpt bij het organiseren van je adresboek. Het Nederlandse Phonebook doet eigenlijk exact hetzelfde. Je maakt in Phonebook jouw eigen contactkaartje aan en deelt dit met anderen. Zodra jij iets aan jouw contactgegevens wijzigt, wordt dit automatisch aangepast in het adresboek van jouw connecties. Hierdoor voorkom je dubbele contactkaarten of ontbrekende gegevens en hou je je adresboek altijd up-to-date. Je gegevens worden versleuteld opgeslagen via 256-bit SSL encryptie. In tegenstelling tot Cardbox is Phonebook helemaal gratis.
MyFRITZ!app
Gebruikers van de FRITZ!Box routers en modems zullen hier blij mee zijn! Je kunt nu je netwerk beheren vanuit een nieuwe app, maar dat is niet alles. Als je een vaste lijn hebt aangesloten krijg je in de app te zien wie je gebeld heeft als je een oproep gemist hebt. Er is ook ondersteuning voor allerlei domotica-accessoires. Zet de lampen aan en wijzig de temperatuur vanuit de app. Heb je een NAS ingesteld? Dan kun je die net zo makkelijk beheren. Met deze app is de FRITZ!Box weer een stukje meer bij de tijd.
HTM Fiets
HTM is het vervoersbedrijf in de regio Den Haag. Sinds kort hebben ze ook deelfietsen. Met de nieuwe HTM Fiets-app pik je een fiets in de buurt op. Nadat je je geregistreerd hebt, bekijk je welke fietsen er in de buurt zin. Het fietsslot ontgrendel je door de QR-code te scannen en je kan je rit ook pauzeren als je bijvoorbeeld een tussenstop hebt. De app geeft ook de optie om je fiets te reserveren. Hou er wel rekening mee dat je je fiets terug moet brengen naar de stalling.
Route.nl
Zo’n drie jaar geleden schreven we op iCulture over de app Route.nl. Deze app verzamelt zo’n 100.000 fiets- en wandelroutes en heeft daarbij uitgebreide navigatie. In de nieuwste versie is de navigatie flink verbeterd, want net als bij de auto is de kaart nu gekanteld in plaats van recht van boven. Je hebt daardoor meer zicht op de route. Bovendien kan je nu inzoomen en zijn de prestaties voor oudere apparaten verbeterd.
Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties