Dit zijn de leukste Nederlandse apps van september 2023
Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.
Eerder deze maand besproken op iCulture:
- Flitsmeister toont nu ook brandstofprijzen en meer in de app (maar niet voor iedereen)
- Vodafone geeft klanten (tegen betaling) toegang tot online huisarts
Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!
Moments
Vergeet jij regelmatig die ene vriend terug te appen of je tante te feliciteren met haar verjaardag? De iOS-app Moments helpt je met het onderhouden van belangrijke relaties. Niet alleen door je herinneringen te sturen, maar ook door je te helpen met het schrijven van berichten of e-mails. Geen inspiratie? Een slimme assistent doet het lastige werk voor je. Daarnaast krijg je tips om je sociale vaardigheden een boost te geven.
Bezel
Heb je een online meeting op je Mac en wil je jouw iPhone-scherm laten zien aan je collega’s? Precies dat is wat je met de macOS-app Bezel kunt doen. Niet alleen het scherm van je iPhone wordt getoond op je Mac, maar ook de behuizing van het toestel zelf. Je kunt daarbij je eigen iPhone-model uit een lijst kiezen. Elke iPhone, iPad en iPod Touch met Lightning of usb-c wordt door de app ondersteund, dus ook de nieuwe iPhone 15-serie.
Bezel is hier te downloaden.
ChatLicense
Kinderen spenderen steeds meer tijd online en dat vormt naast een leerzame omgeving ook een risico. ChatLicense helpt je inzicht te krijgen in de minder mooie kant van het internet, zoals smartphoneverslaving, digitale pesterijen en nepnieuws. De app is zowel voor kinderen als voor hun (groot)ouders gemaakt, zodat het hele gezin weet welk digitaal gedrag (on)wenselijk is en waar mogelijk gevaar op de loer ligt. Dit doet de app door middel van interactieve spelelementen, zoals quizzen. ChatLicense is ontwikkeld in samenwerking met de Erasmus Universiteit en vereist een betaald abonnement (vanaf 40 euro per jaar).
Pocket Board
Spelavonden zijn (meestal) ontzettend gezellig, maar kennen ook een nadeel. Voordat je kunt beginnen met dobbelen vindt er eerst een speurtocht plaats naar pen en papier. Vervolgens moet er iemand (eerlijk) de score bijhouden. Pocket Board brengt daar verandering in. De iPhone-app maakt het kinderlijk eenvoudig om scores van verschillende spellen bij te houden. Om de score aan te passen, hoef je alleen maar te swipen (en soms te tikken). Ook handig: in Pocket Board vind je ook een timer, dobbelstenen en een buzzer om bij tal van spellen te gebruiken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties