Nederlandse Gekko-apps helpen bij facturen en urenregistratie
De twee iPhone-applicaties van de Nederlandse administratiehulp Gekko zijn uit de testfase en staan nu open voor alle ZZP’ers en freelancers. De ene iPhone-app helpt je bij het registreren van werkuren, met de andere app scan je bonnen en facturen in voor je administratie. Gekko Uren en Gekko Bonnen kregen beide een update, en voor de iPad werd Gekko uitgebracht. Daarin zie je een overzicht van de administratie.
Vorig jaar september schreven we al over Gekko Bonnen, de applicatie waarmee je bonnen en facturen inscant en indexeert. Toen gisten we naar het verdienmodel, maar daar heeft Gekko inmiddels een antwoord op.
Je maakt één account aan waarmee je de apps Gekko Bonnen en Gekko Uren gratis kan gebruiken. Zo kan je de administratie bijhouden en via de website facturen maken. Voor handige opties daar bovenop betaal je 4 euro per maand. Daarmee verdwijnt het Gekko-logo van de facturen, kan je collega’s uitnodigen en meerdere bedrijfsprofielen aanmaken. Wil je de een accountant of adviseur volledige toegang tot je Gekko-administratie verschaffen, dan betaal je nog eens 9 euro per maand.
Gekko koos er bewust voor om twee verschillende apps uit te brengen die allebei een eigen functie hebben, zodat er niet één ingewikkelde applicatie zou ontstaan. Die keuze pakte wat ons betreft goed uit.
Gekko Uren (boven) is een eenvoudige urenregistratie-tool, waaraan je makkelijk klanten toevoegt en daar weer projecten aan hangt. Je geeft ook altijd een omschrijving van je bezigheden op. Achteraf je uren invullen werkt minder vanzelfsprekend. Daarvoor tik je op de tijd centraal in beeld. Je moet het even weten. De app houdt de tijd op de achtergrond bij.
Bij Gekko Bonnen (hier boven) wordt duidelijk dat een Premium-account voor 4 euro per maand al snel lonkt. Met een gratis account kan je de gescande bonnen en facturen alleen aan je bedrijfsprofiel koppelen, pas na betaling hecht je papierwerk direct aan een opdrachtgever. Na elke scan voer je een datum in, een bedrag (met keuze uit verschillende BTW-tarieven) en een vrije omschrijving. Je kiest uit een contant of privérekening, banktransactie of creditcard, en geeft ten slotte een standaardrubriek van kosten aan. Schaar je een uitgave over materialen, de bedrijfsauto of reiskosten? Voor het verwerken van kilometerkosten moet je wel de hulp van een externe app inroepen.
Het gloednieuwe Gekko voor de iPad (hierboven) is een dashboard van de informatie die je in beide iPhone-apps verzamelt. Het is gelijk aan de website van Gekko, waarop je een grafiek ziet van kosten en facturen, alle kosten kan terugzien en je uren in rekening kan brengen. Ook hier is klanten en projecten bewerken een fluitje van een cent.
De apps van Gekko kunnen eigenlijk niet duidelijker. Het zijn eenvoudige, krachtige gereedschappen voor een eenvoudige administratie.
Pluspunten
- Gebruiksvriendelijke apps
- Helder verdienmodel
Minpunten
- Gekko Bonnen pas handig met Premium-abo
Dit artikel maakt deel uit van de serie iCulture Biz, waarin we onderwerpen bespreken die voor ondernemers en bedrijven interessant zijn.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 2 reacties