Er is al regelmatig gesproken over Spotify, een dienst waarbij je streaming radio kunt luisteren. Maar voordat de dienst wereldwijd is uitgerold heeft concurrent Rdio misschien al de spotlight gestolen. Rdio is een nieuwe streaming muziekdienst van Janus Friis and Niklas Zennstrom, die wekennen als oprichters van Skype en Kazaa. Rdio is bedoeld als een gigantische mp3-speler: je hebt onbeperkte toegang tot een onbeperkte hoeveelheid muziek. Je kunt precies het nummer, album of de artiest kiezen, die je wilt horen.
Opvallend is trouwens, dat de Rdio-applicatie voor de iPhone gelanceerd wordt voordat de publieke betaversie van Rdio van start gaat. Installeren betekent dus nog niet dat je daadwerkelijk muziek kunt luisteren. Om Rdio te gebruiken zul je een inlogaccount moeten hebben, die op dit moment alleen in handen is van een select groepje (private) beta-testers. Misschien is dat een slimme strategie: mensen praten al volop over de applicatie en het feit dat je het nog niet door iedereen te gebruiken is, verhoogt de buzzfactor alleen maar. Rdio wil alleen erover kwijt dat de dienst “binnenkort” officieel van start gaat.
Wat kun je met Rdio doen, als je eenmaal dat felbegeerde account in handen hebt? Muziek afspelen, pauzeren, skippen, snel vooruit spoelen en on-demand muziek opvragen. Vul in welk nummer of welke artiest je wilt horen en Rdio levert het zonder vertraging aan. Je kunt ook afspeellijsten maken en notificaties krijgen. Het is te verwachten dat je voor de dienst wel zult moeten betalen. Eén lichtpuntje nog: in tegenstelling tot veel streaming muziekdiensten waarbij je alleen toegang hebt wanneer je via slinkse wegen een Amerikaans (IP-)adres weet te simuleren, lijkt Rdio geen US-only aangelegenheid. De applicatie is dan ook gewoon in de Nederlandse App Store te vinden maar (zoals gezegd) nog even niet te gebruiken.
Downloaden: Rdio (gratis)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Spotify
Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

- Alles over Spotify
- De beste Spotify tips
- Wat is Spotify Connect?
- Handige Spotify-apps
- 10 dingen die je ook met Spotify kan doen
- Spotify offline luisteren
- Data besparen met Spotify
- Spotify-data downloaden en bekijken
- Spotify op Apple Watch
- Spotify op de HomePod
- Spotify met Siri
- Shazam koppelen aan Spotify
- Spotify podcasts luisteren
- Overstappen van Spotify naar Apple Music (of andersom)
- Spotify opzeggen
Batterij gaat zo leeg als je constant streamed. Ik zet liever gewoon liedjes op m’n iPhone. Ben je ook niet afhankelijk van netwerk verbinding.
Aan de andere kant:
Ideaal voor in de auto want daar zit m’n pheun toch in de aansteker 😉
Maak zo ook veelvuldig gebruik van de 3voor12 luisterpaal 😀
Heel leuk – in combinatie met; de Belkin Bluetooth Music Receiver
Het idee is prachtig natuurlijk!
en daarom lees ik de reacties ook altijd! Wist niet dat zoiets bestond. Nog betaalbaar ook. Kopen! Bedank Sheltur.
Ik vind dit niks. Of je lanceert iets, of niet.
Wat heb ik aan een app die niets doet en waarvoor je nergens een account kan krijgen ? Elders noemt men dat vaporware. Bovendien werken veel van dat soort diensten op het laatste moment dan toch niet in Nederland.
Weken, nee maanden volgde ik de oprichting en start van Vevo, maarrrr hier werkt het toch niet.
Ziet er leuk uit, hopelijk komt dit van de grond, hoewel ik moet zeggen dat er zo vreselijk veel internet radiostations te streamen zijn, dat dit soort diensten mij eigenlijk overbodig lijken.
Dat is ook zo met google waveboard..
Ik vraag mij af in hoeverre zij het juridische deel wel in orde hebben kunnen krijgen om muziek hier te leveren op een dergelijke manier en tal van andere initiatieven niet. Met daarnaast een belangrijker punt: hoe kunnen zij alle muziek aanbieden ‘die je maar wil horen’? Zijn zij werkelijk met alle partijen een speciaal licentiesysteem overeengekomen?
Daarnaast is het leuk om ’n ‘buzz’ te creëren, maar je zal zien dat in het begin dan iedereen zal inloggen (op de servers), deze overbelast raken en mensen afhaken. Tevens: ‘je zal alles kunnen vinden wat je wil horen’. Lijkt mij een loze belofte zoals eerder gedaan bij hun geflopte video-dienst Joost.
Maar ach, ik ben zeer zeker benieuwd of dit wel gaat lukken, het zijn tenslotte niet de minsten 😉