Een moderne variant op SOS. Of een digitale gil. Dat zijn manieren om de gratis iPhone-app Panik te omschrijven. Zodra je de app opstart, zet Panik het volume van je iPhone op maximaal. Je zet een schuif om en de telefoon piept als een auto-alarm het scherm knippert fel rood. Zo ben je zelfs in het donker vindbaar. Panik wordt nog handiger met een in-app aankoop van 89 cent. Dan kan je de app ook prima aan je slecht ter been zijnde oma toevertrouwen.
Maar je kan Panik ook zelf gebruiken voor noodsituaties. Na de in-app aankoop kan je bij het inschakelen van het alarm een hulpkreet naar vrienden en bekenden sturen. Je stelt zelf een aantal nummers in waar de melding naartoe moet worden gesms’t. Ook kan je je netwerk op Facebook en Twitter inlichten. De melding die je verstuurt, typ je zelf in. Handig om even te doen: standaard verstuur je een Engelse melding en denken ontvangers misschien dat het om spam gaat.
In Panik voor iPhone kan je verder een alarmnummer instellen dat je met één druk op de knop kan bellen. Ook is er een snelknop om de iPhone-fliter te gebruiken als zaklamp. Helaas mist een instelling om een geluidseffect te kiezen. Het auto-alarm klinkt goed hard en indringend door de hoge tonen, maar is wat minder sympathiek dan een hulpkreet. Bovendien word je zelf gek van het geluid als je in de buurt bent, maargoed: nood breekt wetten.
Lees ook: 5 EHBO apps voor iPhone en iPad
Lees ook: 5 iPhone apps voor noodgevallen op vakantie
Ook handig voor opsporen: Zoek mijn iPhone: hoe werkt het?
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 6 reacties