Mediacenter-app Plex heeft afgelopen weekend een uitgebreide update gekregen. Plex 2.0 voor iOS (iPad en iPhone) ondersteunt onder meer de nieuwe clouddienst myPlex, waarover we op iPhoneclub al schreven. Ook is de interface van de applicatie flink onder handen genomen en bevat het allerlei verbeteringen variërend van snellere en betrouwbare verbindingen met de Plex Media Server tot de mogelijkheid om het volume van video’s te boosten.
Een van de belangrijkste vernieuwingen in Plex 2.0 is ondersteuning voor de nieuwe clouddienst ‘myPlex’. Hiermee is het eenvoudiger om de Plex Media Server met al je tv-programma’s, films, muziek op afstand te benaderen. Daarnaast is het mogelijk om, met behulp van een bookmarklet, video’s van bijvoorbeeld YouTube of Vimeo te bewaren door deze aan je eigen ‘Media queue’ toe te voegen. Deze kun je dan weer bekijken op je televisie met Plex of in de desktop- of mobiele versie. De software kan zelfs Flash-video’s omzetten, zodat je die op je iPhone of iPad kunt bekijken. Ook is het met myPlex makkelijker om (een deel van) content van jezelf met anderen te delen.
Voor myPlex maak je een account aan, waarmee je inlogt op al je apparaten. Wanneer je netwerkapparaat ondersteuning heeft voor NAT-PMP of UPnP, dan worden de benodigde poorten automatisch opengezet. Zo niet, dan is het nodig om dit handmatig te doen. De Plex Media Server is een los stukje software dat beschikbaar is voor Linux, Windows en Mac OS X. Voor onder meer de nieuwe myPlex-dienst heb je minimaal versie 0.9.5 nodig. Om lokaal met je Plex Media Server te verbinden heb je overigens geen myPlex-account nodig.
De interface van Plex is ook stevig onder handen genomen. In het beginscherm van de applicatie vind je voortaan drie vaste onderdelen terug: My Library, Channels en Recently Added. De eerste laat je snel navigeren naar bijvoorbeeld je films en tv-programma’s. Met de tweede kun je browsen in verschillende channels zoals foto’s van iPhoto of je muziek in iTunes. Ook kun je zelf channels toevoegen, zoals Apple Movie Trailers. De derde categorie toont alle content die onlangs aan de Plex Media Server is toegevoegd in een scrollbare lijst. Zo hoef je dus niet te zoeken naar de film of het tv-programma, die je recentelijk hebt gedownload. Als je video’s aan je media queue hebt toegevoegd, verschijnt er een extra categorie Queue in het beginscherm. Gedeelte bibliotheken van anderen krijgen in het beginscherm ook hun eigen categorie.
Met de vernieuwknop helemaal links bovenin kun je bovendien de applicatie snel vernieuwen als je in de tussentijd nieuwe content hebt toegevoegd. Als je naar boven scrollt, dan vind je daar een zoekveld waarmee je in je bibliotheek kunt zoeken. In de instellingen van de iOS-app zijn er onder ‘Advanced settings’ enkele instellingen toegevoegd. Zo is het mogelijk om de grootte van de ondertitels aan te passen en kan eventueel ook het volume een boost gegeven worden. Als je veel content hebt, kun je er op alfabet door heen scrollen. Verder bevat de applicatie tal van andere verbeteringen, zoals verbeterde DirectPlay, geoptimaliseerde caching over Wi-Fi en 3G evenals een heleboel bugfixes om crashes, vastlopers en andere instabiliteitsproblemen te verhelpen.
Downloaden: Plex (€3,99)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 6 reacties