Plop Voorleesboek leest geanimeerde Kabouter Plop-verhalen voor
Het Belgische Studio 100 heeft in de vorm van het Plop Voorleesboek een nieuwe universele applicatie voor de iPhone, iPod touch en iPad uitgebracht. De applicatie beschikt over vier betaalde verhalen en één gratis verhaal over de getekende variant van Kabouter Plop en zijn vriendjes. De betaalde verhalen zijn voorzien van grappige extra’s en kosten 2,99 euro per stuk. De verhalen zijn zo geanimeerd dat het meer tekenfilms zijn dan boeken. In het gratis verhaal voetballen Plop en vrienden tegen de Rode Leeuwen.
De interface is op zowel de iPhone als iPad te gebruiken. Het voorlezen (of eigenlijk dus: de tekenfilm) begint meteen als er een verhaal wordt geselecteerd. Door op het beeldscherm te drukken, pauzeer je. Met een kleine schermknop bovenin, kan je meteen naar een hoofdstuk gaan. Er komt geen laadtijd aan te pas. De enige laadtijd die wel in de app aanwezig is, duikt op bij het opstarten. Dan wordt de catalogus met verschillende boeken geladen en dat duurt even.
Tijdens het voorlezen staat onderin in beeld een knop in de vorm van de Plop-muts. Als die wordt aangeklikt, ontvouwt zich een menu met knoppen die eenvoudig te begrijpen zijn. Helemaal links keer je terug naar het verhalenoverzicht, helemaal rechts staan de opties en daartussen bevinden zich de extra’s. Daaronder zitten een klassiek voorleesboek om zelf uit te lezen, kleurplaten, memory, een puzzel waarin je delen van een tekening moet invullen en zoek de verschillen.
Een aardige andere optie in de volledige versie bij elk verhaal is de mogelijkheid om zelf een Plop-voorleesverhaal te maken. Daarin kunnen verschillende tekeningen bij elkaar gezet worden. Ze kunnen bewogen worden en je kan zelfs eigen tekst inspreken die af te spelen is onder de animatie.
Downloaden: Plop Voorleesboek (gratis, universele app)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
De iPhone en iPad voor kinderen
De iPad en iPhone zijn ook leuk voor kinderen. Met deze artikelen zorg je dat kinderen ze veilig kunnen gebruiken, met onder andere informatie over delen met gezin, ouderlijk toezicht, tijdslot instellen en leuke apps vinden. En met Schermtijd beperk je de tijd die kinderen (of jijzelf) kunnen doorbrengen op de iPhone en iPad. Ook lees je hoe je een Apple ID voor kinderen kunt aanmaken.
- Ouderlijk toezicht gebruiken
- Schermtijd op iPhone en iPad
- Applimieten instellen in Schermtijd
- Begeleide toegang gebruiken
- iPad-gebruik van kinderen beperken
- Geschikte apps voor oudere iPad zoeken
- Leerzame programmeerapps voor kinderen
- Tijdslot voor kinderen instellen op iPhone en iPad
- Thuisknop blokkeren op de iPad
- iPad-apps filteren op leeftijd
- iPad kindveilig maken met beschermhoezen
- Apps voor kinderen tijdens lange autoritten
- Meldingen uitschakelen op een gezamenlijke iPad
- In-app aankopen uitschakelen
- Alles over Delen met gezin
- Apple ID voor kinderen
Reacties: 8 reacties