Rabo KidsGeldWijs: Rabobank laat kinderen oefenen met geld op iPad
Kinderen zijn de klanten van de toekomst. Het is geen uitzonderlijke gedachte en een die de Rabobank tot zich heeft genomen voor de nieuwe iPad-app Rabo KidsGeldWijs. De applicatie is gericht op kinderen van 6 tot 10 jaar en laat hen oefenen met een spaarpotje. Of zoals de bank het zelf presenteert: een eigen geldkluis met een eigen code. Het getekende personage Yvette heet je welkom in ‘het spel’ waarin je kan sparen voor verschillende dingen.
Je kind heeft maximaal vier items om voor te sparen, waar vier aparte vakjes voor geopend kunnen worden. Daarin kan het geld worden gesleept dat aan de linkerkant van het beeld is gespaard, door eenvoudigweg items te slepen naar de vakjes. Spaardoelen kunnen bewerkt worden erop te tikken en ze een andere naam en/ of prijs te geven, en je kan het geld dat je erin steekt ook weer legen om het geld anders te verdelen. Spaardoelen kunnen ook weggehaald worden. Alleen de toestroom van geld, daar heeft het kind niks over te zeggen.
Daar komt je rol als ouder in de app. Door zelf ook een kluis aan te maken, kan er geld overgesluisd worden naar een of meerdere kinderaccounts. En daar wordt de app zelfs wat serieuzer: je kan vorige transacties bekijken en je kan er zelfs klusjes tegenover stellen. Klusjes die zijn afgesproken, worden door kinderen ingevoerd en zie je terug in het tabblad naast spaardoelen. Je kan afgevinkte klusjes belonen en aan de hand daarvan een eenmalig bedrag ‘bij storten’. Of misschien wel een periodieke zakgeldverhoging invoeren!
Volgens de Rabobank is Rabo KidsGeldWijs voor de iPad een speelse manier om met geld om te gaan, maar misschien is het nog wel meer. Voor je het weet zeg je kinderen echt zakgeldverhogingen toe in ruil voor klusjes. Je bent gewaarschuwd.
Downloaden: Rabo KidsGeldwijs (gratis, iPad, iOS 5.0+)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
De iPhone en iPad voor kinderen
De iPad en iPhone zijn ook leuk voor kinderen. Met deze artikelen zorg je dat kinderen ze veilig kunnen gebruiken, met onder andere informatie over delen met gezin, ouderlijk toezicht, tijdslot instellen en leuke apps vinden. En met Schermtijd beperk je de tijd die kinderen (of jijzelf) kunnen doorbrengen op de iPhone en iPad. Ook lees je hoe je een Apple ID voor kinderen kunt aanmaken.
- Ouderlijk toezicht gebruiken
- Schermtijd op iPhone en iPad
- Applimieten instellen in Schermtijd
- Begeleide toegang gebruiken
- iPad-gebruik van kinderen beperken
- Geschikte apps voor oudere iPad zoeken
- Leerzame programmeerapps voor kinderen
- Tijdslot voor kinderen instellen op iPhone en iPad
- Thuisknop blokkeren op de iPad
- iPad-apps filteren op leeftijd
- iPad kindveilig maken met beschermhoezen
- Apps voor kinderen tijdens lange autoritten
- Meldingen uitschakelen op een gezamenlijke iPad
- In-app aankopen uitschakelen
- Alles over Delen met gezin
- Apple ID voor kinderen
Reacties: 4 reacties