De gekste functies kun je verzinnen om je applicatie nuttig te maken. Zo heeft de webbrowser Shaking Web bedacht dat bij gebruik in het openbaar vervoer (of wanneer je gewoon wat trillerig bent) het scherm van de iPhone steeds beweegt, waardoor het lastig is om de juiste knoppen te raken. De applicatie compenseert deze bewegingen door het browserscherm op en neer te bewegen. De accelerometer detecteert de beweging en probeert dit te compenseren door een tegengestelde beweging te maken.
Schakel je de Turbo-modus in, dan probeert Shaking Web in alle vier richtingen te compenseren. Shaking Web gebruikt Safari-componenten en past daar geavanceerde algoritmes op toe om schudbewegingen te compenseren. De oplossing is te vergelijken met beeldstabilisatie bij een videocamera.
Bij het opstarten zie je een wit scherm met een adresbalk bovenin het scherm. Vul een URL in en je kunt internetten zoals je gewend bent. Er gelden echter wel een paar beperkingen: er zijn geen tabbladen mogelijk, pop-ups werken niet en het openen van links in een andere webpagina werkt ook niet.
Meestal zul je de normale modus gebruiken (en niet de Turbo-modus). Onderin het scherm vind je de schakelaar daarvoor, samen met een knop waarmee je de webpagina op nieuw kunt laden (verwarrend aangegeven met een R) en twee knoppen om vooruit en achteruit te bladeren. Het idee van Shaking Web is best goed, maar als je het in de praktijk test blijkt het lezen van webpagina’s tijdens het lopen of in een hobbelende bus niet veel makkelijker te worden door Shaking Web. Instellingen zijn er verder niet; ook niet in de algemene iPhone-instellingen.
Conclusie
Shaking Web heeft een origineel idee omgezet in een webbrowser met een lelijk opstartscherm en weinig extra functies. Het lezen van webpagina’s wordt door de bewegingscompensatie nauwelijks makkelijker. Weggegooid geld dus.
Info: Shaking Web
- Ontwikkelaar: Sponticelli
- Applicatie: Shaking Web
- Te koop via: App Store
- Prijs: €1,59
- Geteste versie: 1.0
- Bestandsgrootte: 0,2MB
- Cijfer: 5
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
komt er nu op browser gebied ook al zoveel troep… lijkt me echt niks dit. goeie review, thanks
Hopelijk komt Firefox met een alternatief 😀
wel leuk verzonnen… maar verder niet echt nodig
Dit is natuurlijk geen concurrentie voor de Safari.app. Vandaar dat Apple dit gewoon heeft toegelaten tot de AppStore. Wacht maar tot Opera of Firefox komt met een mobiele versie voor OSX…
Hoop dat Chrome ook nog komt met browser 😀
3 richtingen, geen 4!!
X, Y en Z.
@Stijn –
Je kan met deze browser ook reizen in de tijd, wist je dat niet? :):)
En daarbij compensatie in de diepte lijkt me al sterk op een iphone…
Dus hou het maar bij 2.
Dit kan simpelweg niet werken.
Denk even mee, eerst de theorie;
je zit in een bus te internetten, en die bus gaat over een drempel. Laten we zeggen dat de bank waar je op zit 2 cm omhoog gaat. Om het makkelijk te houden gaan we er van uit dat de hand waarmee je je iPhone vast hebt en je vrije hand ook dezelfde 2 cm omhoog gaan. Wanneer je nou precies op dat moment op het scherm iets wil aantikken en die app doet wat-ie volgens de makers moet doen, dan wordt deze opwaartse beweging gecompenseerd door de weergave op het scherm tegelijkertijd 2 centimeter naar beneden te verplaatsen.
Gevolg: je tikt 2 centimeter te hoog, want ook je vrije hand is twee centimeter omhoog gegaan. Immers, ‘alles’ gaat omhoog, maar het scherm ‘blijft op gelijke hoogte’.
Nu de praktijk;
je zit in dezelfde bus en rijdt over dezelfde drempel. In de praktijk zul je deze opwaartse beweging redelijk zelf kunnen compenseren, of in ieder geval zullen je beide handen dezelfde schokbeweging maken. De klik op het scherm zal dan ook ongeveer op de zelfde plek op het scherm uitkomen. Gaat het scherm zelf dan d.m.v. deze app ook nog compenseren, dan klik je dus júÃst op de verkeerde plek van het scherm…
Afijn, moeilijk uit te leggen, maar voor mij is het logisch 😉
@Stijn en ApOz
4 richtingen, moeilijk hoor. Links, rechts, boven, beneden. Kom op in het scherm? Hoe moeilijk kan dat zijn