Review: Goochelen met je iPhone met MagiCard (App Store)

Met MagiCard kun je je kaarttrucs net iets spectaculairder maken. De kaart die iemand uit het publiek uit het deck trekt, verschijnt even later op het scherm van de iPhone. Maar hoe?
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

VideotutorialSoms besluiten we een review van een iPhone-applicatie te maken omdat deze interessante opties biedt of er gewoon erg mooi uitziet. Maar het komt ook wel eens voor dat we door een ontwikkelaar worden benaderd om zijn/haar applicatie te reviewen. Zo ook bij MagiCard, een goochelapplicatie waarmee je kaarttrucs kunt uitvoeren. Niet iets wat we spontaan zelf zouden hebben gekozen, maar waarom ook eigenlijk niet? De applicatie ziet er na het bekijken van de filmpjes op de website namelijk vrij indrukwekkend uit.


“Hoe weet de iPhone nou welke kaart ik gekozen heb?” denk je als je het filmpje bekijkt. MagiCard is een applicatie die na een aantal seconden een speelkaart toont. Als het goed is, is dit dezelfde kaart die je eerder uit het deck hebt gehaald. De iPhone ‘raadt’ dus als het ware de gekozen speelkaart.

De werking van MagiCard

In MagiCard moet je van tevoren al instellen welke kaart er op het scherm zal verschijnen. Logisch, want de iPhone weet natuurlijk niet echt welke kaart er uit het spel is gehaald. Dit maakt het eigenlijk meteen al moeilijk om een goede goocheltruc op te voeren. Je kunt natuurlijk de desbetreffende speelkaart boven- of onderop het deck leggen of op een bepaalde manier schudden zodat je weet waar die kaart blijft. Maar hoe zorg je ervoor dat iemand ook precies die kaart pakt? In de tutorial die volledig in de applicatie is inbegrepen, pakt de ‘goochelaar’ zelf een kaart. Naar mijn mening komt dit erg ongeloofwaardig over, omdat iedereen wel weet dat het schudden van de kaarten dus niet echt schudden was. Je publiek wil dan zelf schudden en dat is nou weer net niet de bedoeling. Nu ben ik niet de beste goochelaar, dus is het voor mij niet zo eenvoudig om ervoor te zorgen dat iemand de kaart pakt die ik wil. Hier moet je dus iets op bedenken, of het internet even af zoeken hopend op een betere tutorial.

Wanneer je de applicatie opent, krijg je standaard een alert-menu en het infoscherm te zien. Het alert-menu geeft je de mogelijkheid om de achtergrond van de applicatie te veranderen. Deze achtergrond krijg je te zien voordat de kaart verschijnt en kan bijvoorbeeld een screenshot van je Springboard zijn. In het infoscherm vind je een knop naar een videotutorial, die zoals eerder gezegd niet bepaald indrukwekkend is. Beide menu’s zijn uit te schakelen.

De instellingen

De instellingen van MagiCard zijn overigens erg compleet. Je kunt uiteraard zelf kiezen welke kaart er tevoorschijn komt (inclusief de soort: schoppen, harten, klaveren of ruiten), maar ook wanneer de kaart tevoorschijn komt kun je zelf bepalen. Zo kun je dubbel op het scherm tikken, maar je kunt ook instellen dat je het even ingedrukt wilt houden en hoelang. Een leuke instelling is dat je de kaart ook gespiegeld kan laten weergeven. De bedoeling hiervan is dat je de uitgekozen kaart ondersteboven (dus plaatje naar het scherm toe) op het scherm houdt, wacht tot de speelkaart op het scherm is verschenen en de kaart daarna weghaalt: net alsof de kaart op het scherm ‘gekopieerd’ is.

Conclusie

MagiCard is een leuke applicatie die een nieuwe draai kan geven aan je goocheltrucs, mits je ze op een leuke manier uit kan voeren. Wanneer je de kaarten op een manier schudt dat je een bepaalde kaart in de gaten houd, dan moet je natuurlijk niet klunzig overkomen. Ook moet je kunnen weten hoe je iemand die bepaalde kaart kan laten trekken, want als je het zelf doet, dan hebben mensen je al snel door. Voor de onervaren goochelaars: veel oefenen voordat je het uitvoert, want de applicatie laat slechts een kaart op het scherm zien, en neemt het vingervlugge werk natuurlijk niet van je over. Voor de wat meer ervaren goochelaars: wanneer je goed bent met kaarttrucs, dan kun je hier misschien wel iets mee. De gemiddelde beoordeling in de Amerikaanse App Store is twee sterren, waar ik het wel mee eens ben. Ook al kost MagiCard slechts €0,79, van mij krijgt MagiCard een vier.

Op de website van de ontwikkelaar vind je ook twee demonstratievideo’s:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Info: MagiCard

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 4:02
Categorie
Amusement

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.